Твоята количка е празна!

Опитай
 • Бърза доставка от куриер
 • Връщане на парите в 14-дневен срок
 • Купи на изплащане
Как да изберете правилната олекотена завивка?

Как да изберете правилната олекотена завивка?

Когато настъпи моментът за избор на нова олекотена завивка, често се озоваваме изправени пред дилема, защото на пазара се предлага голямо разнообразие с различни размери, произведени от различни материали: по-дебели или по-тънки, естествени или изкуствени и т.н. И така, как избирате най-подходящата за вас олекотен завивка? Надяваме се, че тези насоки ще ви помогнат да решите.

Когато настъпи моментът за избор на нова олекотена завивка, често се озоваваме изправени пред дилема, защото на пазара се предлага голямо разнообразие с различни размери, произведени от различни материали: по-дебели или по-тънки, естествени или изкуствени и т.н. И така, как избирате най-подходящата за вас олекотен завивка?

Надяваме се, че тези насоки ще ви помогнат да решите.

От каква олекотена завивка имате нужда?

Когато избирате най-подходящата за вас олекотена завивка, трябва да вземете под внимание няколко неща преди да направите окончателния си избор. А именно.

 • каква е температурата в спалнята ви през различните сезони,
 • олекотената завивка може ли да се адаптира спрямо температурните промени,
 • олекотената завивка податлива ли е на влага,
 • дебела или тънка олекотена завивка искате,
 • олекотената завивка хипоалергична ли е,
 • видовете материали, вложени в олекотената завивка,
 • размерът на леглото ви и дали спите в него сами или с партньора си,
 • олекотената завивка мека, топла и удобна ли е, точно както бихте искали.

Гамата от олекотени завивки на Дормео със сигурност може да задоволи дори и най-изискания вкус. Най-добрите и качествени материали като коприна, памук, мериносова вълна, микрофибърни нишки Уелслийп и нишките от иновационния материал Тенсел са нашата гаранция, че ще останете възхитени от олекотените завивки Дормео.

Избор на олекотена завивка в зависимост от сезона

За по-студените дни от годината (късна есен, зима и ранна пролет)

За по-хладните периоди на годината ние ви препоръчваме топла олекотена завивка, която ще ви пази максимално топло. Не винаги е вярно твърдението, че най-дебелата олекотена завивка пази най-топло – преди всичко една олекотена завивка трябва да бъде лека и пухкава, за да задържа възможно най-много топлина. Най-подходящите материали за задържане на топлината са вълната, Тенсел и микрофибърните нишки Уелслийп в големи количества. Най-топлите олекотени завивки са с тегло на пълнежа от 400 гр./м2, а и повече, и са пълни с Уелслийп.

 • Най-разумният избор, подходящ за всички сезони, е олекотената завивка Тина 4 сезона, която се състои от 2 индивидуални олекотени завивки с различна дебелина, които могат да бъдат съединени или разделени, за да осигурят идеалното ниво на топлина. Закопчейте двете олекотени завивки заедно в студените зимни нощи; и двете олекотени завивки са пълни с подобен на гъши пух Уелслийп и лек Тенсел.
Преходни сезони (пролет, есен)

По време на преходните сезони използвайте олекотени завивки, които могат да „дишат” добре и откликват на телесната температура. Ако обичайно ви става студено в леглото, изберете си по-дебела завивка от вълна или Уелслийп, или с пълнеж от Тенсел.

 • Олекотената завивка Био с 300 гр. вълна на всеки м2 е пример за по-дебела завивка за преходните месеци, защото е пълна с вълна. Изберете нея, ако често ви става студено по врем на сън, защото тя няма да ви пази прекалено топло както дебелата зимна завивка.
 • Завивката Тина 4 сезона е полезна и в преходните сезони. Използвайте по-дебелата й част, която е лека, защото е пълна с нишки Уелслийп и Тенсел.
За по-топлите дни от годината (късна пролет, лято, ранна есен)

За по-топлите дни от годината коприната е идеална за чаршафи, защото освежава и ви кара да се чувствате свежи; чудесен избор е и по-тънък слой от пухкави нишки (300 гр./м2 или по-малко), които са леки и „дишат” добре.

 • Сред най-тънките олекотени завивки от серията Дормео е олекотената завивка Ева; тя е много мека и лека и е с пълнеж от 300 гр. нишки Уелслийп. Покритието на олекотената завивка съдържа изключително меките микрофибърни нишки Софтдрийм.
 • За горещите летни нощи най-добрият избор е олекотената завивка Тина 4 сезона ,защото се състои от 2 олекотени завивки, всяка с различна дебелина. Комбинацията от Тенсел и микрофибърни нишки Уелслийп създава олекотена завивка, която е едновременно и пухкава, и лека; използвайте по-тънката завивка през лятото. Така все още ще можете да се наслаждавате на усещането от олекотената завивка, но няма да ви е прекалено топло по време на сън.

Олекотени завивки, подходящи за хора, страдащи от алергии

Когато избирате олекотени завивки за хора, които страдат от алергии, трябва да обърнете внимание на това дали избраните материали могат да се перат на висока температура и дали са устойчиви на прахови акари. Най-добрите материали със сигурност са изкуствените, подобни на гъши пух, нишки, които ви гарантират приятното усещане, и които са негостоприемни към праховите акари. В Дормео ние разработихме хипоалергични и подобни на гъши пух нишки Уелслийп, които ще ви изненадат със своята мекота и лекота.

Количеството на пълнежа в олекотените завивки варира, което означава, че е важно да се избере такава, която има точното количество пълнеж за съответния сезон или температура.

За по-студените дни от годината:
 • Тина 4 сезона може да се регулира така, че да отговаря на температурата в спалнята, защото се състои от две части. И двете части са пълни с нишки Уелслийп (100%), в студени дни ги използвайте заедно. Завивката може да се пере при температура до 60 ˚C.
За преходните сезони:
 • Тина 4 сезона
За по-топлите дни от годината:
 • Ева която е по-леко запълнена с нишки Уелслийп и поради това е изключително подходяща за горещи нощи. Може да се пере при температура до 60 ˚C.

Олекотени завивки, които са подходящи за хора, които обичат естествените материали

Хора, които обичат да бъдат обградени по време на сън от най-добрите естествени материали имат склонността да избират памук, вълна и коприна. Дормео създаде три олекотени завивки, произведени от естествени материали, които ще задоволят и най-изискания вкус.

 • Олекотената завивка Био е пълна със 100% чиста мериносова вълна, която е изключително добре „дишаща”, регулира телесната температура и има терапевтични характеристики. Покритието е от специално подбран памук, който е много нежен при допир и дава усещането за естествена свежест. Завивката Био се харесва най-вече от хора, които предпочитат продукти, направени от вълна.

Бърз поглед към олекотените завивки Дормео според размерите им:

За да улесни избора ви, Дормео избра голямо разнообразие от олекотени завивки, които са подходящи за единични и двойни легла. За да направим търсенето ви по-лесно, ви предлагаме да разгледате кои олекотени завивки се предлагат в желаните от вас размери:

Следните олекотени завивки се предлагат в стандарта 140 x 200 см:
 • Био
 • Tина
 • Eва
Следните завивки се предлагат за двойно легло с размери 200 x 200cm:
 • Тина

Можете да разгледате всички олекотени завивки Дормео, като натиснете тук, където ще намерите подробни описания на всички наши продукти.

За да завършите напълно обзавеждането на спалнята си, и за да си създадете приятна среда за сън, ви предлагаме да разгледате нашите разноцветни одеяла, завивки и постелки за легло. Не пренебрегвайте и модерното ни, привлекателно спално бельо, което може да впечатли дори най-взискателните клиенти!

Искате да закупите нова възглавница, но се колебаете каква? Натиснете тук, за да разгледате насоките: Как да изберете правилната възглавница.

За съдействие при избора на правилния вид матрак натиснете тук, където ще откриете, че изборът на матрак ще бъде доста по-лесен, ако разгледате насоките: Как да изберете правилният матрак.

Ако все още имате въпроси, ние ви предлагаме да се свържете с консултантите на Дормео на безплатния ни телефонен номер 02/ 81 8151 79, а те ще имат удоволствието да ви помогнат при избора на най-подходящия за вашите нужди продукт.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ