Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане
Дормео от А до Я: речник на не много често използваните изрази

Дормео от А до Я: речник на не много често използваните изрази

Забелязвали ли сте на сайта ни дума или термин, за които не сте сигурни какво точно означават? За по-добро разбиране и съдействие при вземането на решение за покупка, ние сме подготвили речник с някои от не толкова често използваните изрази.

Алерген

Алергенът е микроскопична частица, която влиза в организма и разстройва имунната система. Алергените могат да бъдат с естествен или химически произход. Най-известните естествени алергени са домашният прах, праховите акари, или техните екскрети.

Антиалергична силиконова вата

Тънък слой изкуствен материал, който наподобява вата. Използва се в повечето матраци Дормео, защото защитава сърцевината от мръсотия и прахови акари.

Антиалергична силиконова вата

Тънък слой изкуствен материал, който наподобява вата. Използва се в повечето матраци Дормео, защото защитава сърцевината от мръсотия и прахови акари.

Бамбук

Бамбукът е влакно от целулоза, съдържащо 100% бамбуков корен. Бамбуковите нишки са екологично чист материал, по-мек от памука, но по-силен от синтетичните нишки. През летните месеци те спомагат за охлаждане на кожата, запазват матрака сух, като същевременно отстраняват неприятните миризми. През студените дни, бамбукът ви пази топло и поддържа телесната температура.

Кашмир

Кашмирът е висококачествена вълна, добита от комбиниране с козина от кашмирска коза. Резултатът е копринено мека прежда, която е лека и топла. Кашмирът се използва основно при производството на висококачествено облекло и при производството на одеяла и възглавници.

Der p 1

Der P-1 е технически термин за алерген, който най-често се открива в матраците, завивките и възглавниците, както и в меката мебел, килимите и пердетата. Причината за появата му са праховите акари (Dermatophagoides Pteronyssinus), които се размножават в незащитени матраци и други сходни типове мебели. Екскретите им и остатъците от мъртви прахови акари се превръщат в невидим облак прах, който провокира алергични реакции при хора, които страдат от алергии или астма и затрудняват съня. Един незащитен матрак е дом за над 10 милиона прахови акари, поради което защитата е съществен фактор за здравословен сън за всички хора, които страдат от алергии или астма, и най-вече за децата.

Прахови акари

Праховите акари са малки паякообразни организми (с размер между 0.1 до 0.5 мм) и са невидими за човешкото око. Любимото им място за размножаване са матраците, меката мебел, възглавниците, плюшените играчки, завивките и пердетата; казано накратко – места, на които получават достатъчно количество храна, влага и добро скривалище. Праховите акари са значителен проблем за хора, които страдат от алергии или астма, тъй като екскретите им под формата на прах (алергени) предизвикват насълзяване на очите, запушват носа и предизвикват кихане и кашляне.

Флорентински шев

Флорентинският шев се използва при покритията на матраците Дормео, защото допринася за тяхната по-голяма издръжливост и за по-дългия им живот. Флорентинският шев следва зигзагообразна линия и здраво свързва нишките, позволявайки по-дълга употреба на матрака.

Мериносова вълна

Мериносовата вълна е най-важният вид овча вълна в световен мащаб, защото е мека и издръжлива. Мериносовата вълна за първи път е била използвана от атлетите, заради характеристиките си бързо си проправила път до модните подиуми и до нашите спални. Мериносовата вълна идеално регулира телесната температура, пази тялото топло, но не твърде топло; извлича влагата и предпазва от контакт с нея, защото я абсорбира, но въпреки това запазва способността си да топли, дори и да е мокра. Притежава антибактериални характеристики, които предотвратяват появата на неприятни миризми. Поради тези причини, мериносовата вълна е идеален материал за матрака ви, за завивките и възглавницата, защото може да гарантира чудесен и спокоен сън без потене.

Öko tex standard 100

Сертификатът ÖKO-tex standard 100 има за цел да гарантира, че в текстилната индустрия се следват екологични стандарти. Той контролира и оценява вредните вещества, които могат да се образуват в процеса на обработка на материите, и които могат да застрашат здравето на потребителите.

Сертификатът ÖKO-tex standard 100 гарантира, че матраците Дормео са безопасни и безвредни за околната среда и човешкото здраве.

Резистат

Защитата Резистат освобождава статичното електричество, натрупало се в матрака. Тя прави това посредством специални въглеродни нишки, тъй като въглеродът е проводник на електричество. Въглеродните нишки събират и освобождават статичното електричество в земята посредством жица, която е свързана със заземени предмети (напр. радиатор). В резултат на това праховите акари и частиците прах не се натрупват в матрака. Така Резистат помага за предотвратяване на алергии и подобрява общото здраве.

Санитайзд

Санитайзд е международно призната процедура, използвана за защита на материята от различни видове микроорганизми. Платовете обработвани със Санитайзд са добре защитени срещу домашния прах и срещу развиването на бактерии и гъбички; гарантира се максимална защита срещу алергии.

Марката Санитайзд разграничава платовете, матраците и постелките и завивките от конкуренцията и гарантира по-добро качество и по-висока добавена стойност.

Соя

Нишките от екстракт от соя, които имат множество приложения, наскоро започнаха да се използват и в текстилната индустрия. Те се добиват чрез специален процес на обработка на остатъчните продукти от соята. Резултатът е мека и нежна материя, наподобяваща кашмир, поради което често се нарича „растителен кашмир”. Невероятната мекота и усещането, което копринените соеви нишки остават върху кожата, са спечелили на соята името: соева коприна.

Соевите нишки съдържат ценни аминокиселини, които присъстват в човешкото тяло, 45% протеиново съдържание може да се открие в растителния кашмир - от тях 18 са активни минерали, които влизат в тялото през кожата, като оказват ползотворно въздействие.

Матракът има изключително полезни характеристики поради добавянето на нишки от соев екстракт: - „диша” (по-добре от памука), - абсорбира влагата и запазва топлината, - има антибактериални свойства, - съхне бързо.

Сребро

Само до преди няколко години използването на сребро в козметиката, производството на матраци, или производството на сходни продукти, изглеждаше невъзможно. Въпреки това среброто, обикновено използвано в бижутерията, монетите и огледалата, навлиза в производството поради забележителните си характеристики. Защо?

Поради благотворното си въздействие върху здравето, то е идеално решение за сън и почивка, защото: - притежава антибактериални свойства; сребърните йони се свързват с ензими, откривани в клетките на бактериите, и намаляват разпространението им - предотвратява появата на неприятни миризми - регулира потенето и натрупването на влага, - добър проводник е, защото отблъсква нежеланото статично електричество, - регулира телесната температура чрез постепенно освобождаване на образуваната от тялото топлина.

Сребърните нишки могат да се открият в матраците Дормео Силвър и Дормео Мемори 2+12 Силвър и са вплетени в покритието така, че позволяват материята да запази обичайните си характеристики, оставяйки ги толкова меки, колкото и останалите текстилни нишки. Покритието остава приятно на допир и същевременно гарантира наличието на всички благоприятни свойства на чистото сребро.

Тенсел

Тенсел е естествен материал. Добива се от целулозата, която се използва и за производството на хартия. Продуктите с Тенсел са изключително меки, абсорбират добре влагата, дишащи са и са безвредни за околната среда. Тенсел е разработен в резултат на последните изследвания в областта на текстила и предлага всичко, което можете да очаквате от една завивка: удобство, мекота и практичност.

Уелслийп

Микрофибърните нишки Уелсийп са технологично усъвършенстван продукт, твърди и пухкави нишки, които в много отношения са по-добри от обикновените полиестерни нишки, разработени преди половин век. Микрофибърните нишки Уелслийп понякога се наричат изкуствен гъши пух, тъй като наподобяват гъши пух по начина, по който се използват и по усещането, което създават. Нишките Уелслийп имат множество предимства и приложения. Те идеално регулират температурата, изключително приятни са на допир, малко податливи на влага са и са устойчиви срещу петна. Нишките Уелслийп са ефективен антиалергичен изолатор и са подходящи за хора, които страдат от алергии и астма, но искат да запазят усещането за гъши пух.

Уелслийп Адвансд

Микрофибърните нишки Уелслийп Адвансд са изкуствени нишки, които по своите характеристики наподобяват нишките Уелслийп с тази разлика, че те притежават кръстата структура, която позволява образуването на малки въздушни джобчета измежду нишките. Тези джобчета увеличават обема и пълнотата на пълнежа. Нишките Уелслийп Адвансд са изключително леки, пухкави и добре проветрими и са изключително подходящи за използване във възглавници и завивки.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ