Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

5 изненадващи признака, че се нуждаете от повече сън

 

Всички знаем класическите признаци на недоспиването – липса на концентрация, отпадналост, цял ден прозяване… С други думи – усещаме с цялото си тяло как леглото ни зове. И, ако след малко повече чаши кафе сте се почувствали по-бодри, не се заблуждавайте, че сте преборили умората.

 

Смята се, че оптималното време за сън е 7-9 часа. Но истината е, че все повече хора пренебрегват значението му и спят по-малко от 6 часа на денонощие. Което от своя страна може да доведе до сериозни здравословни проблеми като сърдечни заболявания и затлъстяване.

 

Важно е да знаете, че ако не забелязвате класическите признаци на недоспиването, това съвсем не значи, че тялото ви е добре отпочинало. Защото има и други признаци, които показват, че се нуждаете от повече сън. Ето и 5 от тях.

 

Чувствате постоянен глад

И то при положение, че не сте пропуснали закуската и не сте извършвали активна физическа дейност. Според проучванията, хората, които не спят достатъчно, имат повишени нива на хормона грелин. Или това е така нареченият „хормон на глада“, който засилва апетита към висококалорични храни.

 

Постоянно ви се плаче

Друг интересен признак на недоспиването е повишената емоционалност. Ако се чувствате по-разстроени от обикновено, плачете без основателна причина, нищо чудно просто да не сте се наспали добре. Качественият сън е от изключително значение за психическото здраве!

 

Често боледувате

Доказано е, че хората, които спят по-малко от 7 часа на денонощие, увеличават три пъти риска от настинки и грип, в сравнение с тези, които спят по 8 часа.

 

По непохватни сте от обикновено

Разливате кафето, няколко пъти изпускате ключовете си, удряте си крака в стола… И всичко това в рамките на няма и час. Липсата на сън влияе и върху двигателните способности. Точно затова, ако не сте се наспали добре, движенията ви са доста по-тромави и непохватни.

 

Нямате желание за секс

Една от причините за липса на сексуално желание е именно недостатъчният сън. Когато не се наспивате добре, се повишават нивата на хормона кортизол, познат още като „хормон на стреса“. Той пък от своя страна влияе зле на интимното настроение. Затова, ако искате да водите нормален сексуален живот, трябва да си почивате качествено.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ