Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

5 неща, които сънищата могат да разкрият за здравето ни

 

Чудили ли сте се понякога защо сте сънували точно определен сън? Когато стане въпрос за значението на сънищата, обичайното схващане е, че разкриват емоционалното ни състояние, силни желания или просто спомени. Но последните проучвания установиха, че има връзка между това, което сънуваме и нашето физическо здраве. Споменават се дори зависимости със сериозни заболявания като рак, туберколоза, деменция, дори предупреждение за сърдечен удар.

Доказателствата, че някои сънища „предсказват“ реални симптоми на заболяване, не са много на брой. Но пък има доста, които конкретно доказват, че е напълно възможна връзката между сънищата и физическото ни здраве. Ето и 5 примера за такава зависимост.

1. Имате висока температура

Ако сте от хората, които по принцип игнорират симптомите на грип и настинка, нищо чудно сънищата да ви ги напомнят през нощта. При това по не особено приятен начин. Според някои специалисти, когато сме болни е твърде вероятно да сънуваме кошмари. И то доста ярки и реалистични. Особено, ако настинката е придружена от треска.

2. Стресирани сте

Когато човек се справи със сериозен проблем, си мисли, че стресът е отминал. Или пък се натоварва прекалено в работата, без да осъзнава, че е на ръба на силите си. Точно в такива моменти е твърде вероятно да сънуваме кошмари. Например, че падаме от висока сграда или самолет. Или, че асансьорът не спира на етажа, а продължава да слиза надолу и надолу. Понякога сънищата може да са обвързани с конкретния проблем, който ни притеснява. Което е много полезно, от гледна точка на това, че ще сме сигурни кой е сигурният източник на стрес.

3. Имате ниска кръвна захар

В следствие на по-висок прием на някои лекарства като инсулин, например, хората с диабет могат да получат рязък спад в нивото на кръвната захар. Естествено, те разбират това преди конкретен сън да им го разкрие. Но в случая е важен фактът, че хипогликемията може да се появи, докато са заспали. Тогава кошмарът може да е признак за падане на захарта.

4. Бременна сте!

Много майки споделят, че по време на бременността си са сънували доста странни сънища. Понякога приятни, понякога не чак толкова, но категорично по-различни и необичайни от сънищата им до момента. Така че, ако ви се присъни нещо подобно, нищо чудно да чакате бебче.

5. Имате психическо разстройство

Честата поява на реалистични кошмари, странни сънища или пък буденето нощем и трудното заспиване след това може да са сигнал, че трябва да се консултирате със специалист по психическото здраве. Биполярното разстройство и посттравматичният стрес, например, често са причина за нетипичните и страшни сънища. Затова една консултация със специалист съвсем няма да е излишна. 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ