Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

5 причини да смениш матрака си

Когато се уморим, обикновено прибягваме към „бързи лекове“ като кафе или подобни стимуланти, за да възвърнем жизнеността на тялото си. Специалистите са на друго мнение: най-добрият начин за възстановяване на физическите и умствените способности е сънят. 

През 2008 американско проучване показва, че:

  • Хора, които спят средно по 9 часа на нощ, са способни да бъдат активни в дейности, изискващи много енергия (каране на колело, тичане и др.)
  • 70%  от участниците заявяват, че не са се наспали достатъчно (средно около 7,5 часа), затова се усещат уморени и не могат да разгърнат пълния си потенциал в работата.

Липсата на сън се отразява физически: на подвижността, начина, по който се чувстваш и нивото на енергията", казва д-р Берт Джакобсон, професор по образователни науки в държавния университет на Оклахома.

" Проучване показва, че когато спим по-дълго и по-добре, сме по-силни, реагираме по-бързо, пулсът ни е равномерен, настройваме се по-оптимистично, а нивото на енергията ни по време на физическата активност нараства.”

Участници в проучване за съня казват, че когато са се наспали добре, са по-енергични и по-активни.

Проучване показва, че участници в изследването, които спят минимум 7 часа на нощ, най-вероятно са спали на нов матрак (не по-стар от 4 години). Резултатите също показват, че хора, спящи на нов матрак, са по-активни във физическите дейности от тези, спящи на стар матрак.

Освен това, според проучването 81% от участниците казват, че се събуждат с болки в гърба, врата и раменете и това има лош ефект върху начина, по който се справят със задачите си през деня.

Но за страдащите от болки в гърба и врата, което ги прави трудно подвижни, има и добри новини. Според проучване, публикувано от професор Джакобсон, ако спиш на нов матрак, вероятно сънят ти ще е по-добър, като е по-вероятно да не усещаш болки (в гърба, кръста и т.н).

Спящите на нов матрак, отчитат следните подобрения:

  • По-малко болки в гърба (62.8%)
  • По-малко болки във врата (62.4 %)
  • По-малко схващане на гърба (58.4%)
  • Повишено качество на съня (64.4%) и
  • По-добър комфорт по време на сън (69.6%)

За да имаш по-добър сън, а и оттам да водиш по-здравословен, продуктивен и щастлив начин на живот, специалистите препоръчват да сменяме матрака си на всеки 5-7 години. По този начин се наслаждаваме на оптимален комфорт и живеем без болка.  

Сега Дормео ти предлага всички матраци с 30 дни тест период, 0 лв. доставка - до твоя дом, и възможност на изплащане с 0% лихва! 

 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ