Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

5 съвета как да приключиш връзка, която вече не те прави щастлив

Есента донася много промени. Не винаги е лесно да приключиш една връзка, особено ако е траела по-дълго, но понякога трябва да си достатъчно силен да си дадеш шанс за ново начало. Ето няколко съвета как да определиш дали наистина искаш да скъсате и как да го направиш по-лесно.

Най-важното нещо е да знаеш кога да си тръгнеш

За съжаление, това е най-трудното нещо. Но колкото повече оставаш в една връзка, която вече не функционира, толкова по-наранен и изхабен ще бъдеш, когато наистина приключиш с нея. Освен това, наистина ли искаш да си хабиш времето с нещо, което действително не действа?

Озъртай се за знаци, които ще ти кажат, че краят е настъпил. Вече се карате постоянно? Не се наслаждавате на времето, прекарано заедно? Връзката ви е само навик и вие продължавате да я поддържате именно заради това? Чувствате се наранени от нещата, които се случват между вас? Напълно разбираемо е, че връзката между двама души е не само щастие и радост през цялото време, а се изисква работа или дори жертва, но понякога просто не си струва.

Слушай сърцето си и не се страхувай да направиш финалната крачка

Приключването на една връзка, особено ако е продължила дълго, може да е плашещо. Вече не се чувстваш щастлив, но когато настъпи време да си отидеш, се сещаш за всички щастливи моменти, които сте имали заедно и си променяш мнението. Или просто те е страх да останеш сам. А най-вероятно се страхуваш да направиш голяма грешка, за която после ще съжаляваш.

Никой не може да ти каже дали да скъсаш с партньора е най-правилното нещо, което да направиш, но ако си напълно честен, навярно си го почувствал в сърцето си. Въпреки това, да направиш такава голяма промяна е смущаващо, но понякога в живота си струва да направим нещо категорично. Разбира се, има вероятност да съжаляваш, но ако не го направиш, може би ще прекараш остатъка от живота си, чудейки се дали нещата нямаше да бъдат по-добри с някой друг.

Отдели си време да потъгуваш малко

Може да изглежда странно да ти е тъжно за връзка, която сам си решил да прекратиш, но това е важна част от всяко прекратяване на отношения с когото и да било. Трябва да си отделиш време за викане, време, през което се чувстваш зле или лежиш свит на матрака си в меката завивка и плачеш – само след това можеш да продължиш живота си.

Направи всичко, което би направил, ако са скъсали с теб (без разбира се, да се чувстваш жертва). Яж много сладолед, прекарвай часове в разговори с приятелите си, гледай романтични филми, които да те разплачат и отделяй време само за себе си. Може да изглежда излишно, но това ще направи прехода към забравянето много по-лесен.

Сложи край на тъгата и продължи живота си по възможно най-добър начин

Колкото и важен да е периодът на тъга, също толкова важно е да свърши навреме. Последното, което ти се иска, е да останеш завинаги тъжен, вместо да се забавляваш с всичко, което животът ти предлага. Ако си имал смелостта да направиш решителната крачка, трябва да си и достатъчно смел да сложиш край на тъгата и най-накрая да започнеш да живееш живота, за който си мечтал, докато си поддържал нещастната връзка.

Най-лесно е ясно да сложиш край на периода за тъгуване. Изгори старите любовни писма, върни личните вещи на бившия си партньор, изтрий номера му от телефонния си списък или направи още нещо, което ще те накара да го забравиш по категоричен начин. Няма да е лесно, но е необходимо животът ти да навлезе в нов период.

Дай възможност на любовта отново да влезе в живота ти

Ако си бил наранен или просто разочарован от предишни връзки, не винаги е лесно да допуснеш любовта отново в живота си. Най-вече, не забързвай нещата – не винаги е добра идея да започнеш веднага нова връзка, след като си приключил със стара. Може би се чувстваш готов, но все пак си дай поне няколко месеца почивка.

След това ще настъпи времето да започнеш да допускаш нови хора в живота си. Ако се страхуваш да започнеш нова връзка, не се притеснявай, това е напълно разбираемо. Никой не може да ти обещае, че няма да случи отново да те наранят. Обаче, ако не опиташ, никога няма да знаеш, затова поеми рисковете и въобще не се страхувай да направиш от живота си сбъдната мечта.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ