Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане
7 начина да се справиш с меланхолията в края на лятото

7 начина да се справиш с меланхолията в края на лятото

Краят на лятото идва и както всяка година, това ни натъжава. Слънчевите дни намаляват, вече не е горещо, а отпуската свърши. Няма ги вече безкрайните летни нощи, които оставят прекрасни спомени. Ако вече ти е малко тъжно, че лятото свършва, ето няколко съвета как да си в добро настроение и през есенните дни. 

Краят на лятото идва и както всяка година, това ни натъжава. Слънчевите дни намаляват, вече не е горещо, а отпуската свърши. Няма ги вече безкрайните летни нощи, които оставят прекрасни спомени. Ако вече ти е малко тъжно, че лятото свършва, ето няколко съвета как да си в добро настроение и през есенните дни. 

Погледни нещата от добрата страна 

Знаем, че краят на лятото не е нещо оптимистично, но има и някои неща, които са позитивни. Температурите спадат, затова можеш да прекарваш много време навън и да спиш по-добре. Най-накрая ще се отървеш от комарите и другите неприятни буболечки в леглото си. Ще можеш отново да носиш любимите си джинси. Като се замислиш, краят на лятото донася и някои позитивни неща, нали? 

Измисли си забавни дейности 

Дълги разходки под дърветата, обагрени в красиви цветове, голяма чаша горещ шоколад, четене на любима книга до приятната топлина на камината, киновечер с цялото семейство, срещи с приятели, които не си виждал през ваканцията. Има толкова неща да се правят през есента, само трябва да си избереш каквото ти е най-забавно. Когато се затъжиш за летните дни, си спомни, че и по-хладните могат да бъдат хубави. 

Излегни се пред телевизора 

Със сигурност трябва да продължиш да си активен и през по-студените дни, но ако си меланхоличен, защото лятото свършва, това може да те накара да се почувстваш по-добре: през есента твоите любими шоу програми по телевизията започват отново и ти пак ще следиш приключенията на харесваните от теб герои. 

Вземи най-доброто от лятото със себе си 

Помисли какво в лятото ти харесва най-много. Времето? Това не е нещо върху, което можеш да окажеш влияние, но и през есента можеш да вършиш любимите си дейности от лятото. Да прекарваш колкото се може повече време с приятелите си? Да се упражняваш навън в парка? Да четеш криминалета и розови романи? Да пътуваш през уикендите? Тези неща можеш да правиш и през есента, а и през зимата. 

Направи си план и си постави нови цели 

Когато всяка година лятото свърши, се чувстваш все едно от теб си е отишла цяла една ера, но това също означава и ново начало. От дните, когато беше в училище, през есента си се захващал с нови предизвикателства и си имал нови цели, защо тогава сега да е по-различно? Помисли какво искаш да направиш за себе си, какво искаш да промениш в живота си към по-добро, за да бъде по-пълноценен. Това може да бъде ново хоби, нова работа, нов план за упражнения или ново умение – всичко, което считаш, че ще промени живота ти и ще те накара да започнеш есента позитивно. 

Пази спомените от лятото близо до теб 

Разбираемо е защо се чувстваш тъжен, когато лятото свършва, но ако наистина ти е толкова зле, това означава, че е било много вълнуващо. Спомените от горещите летни дни и нощи трябва да са повече от достатъчни, за да те топлят през студените зимни дни; затова качи снимките на скрийнсейвъра си, а сувенирите подреди на бюрото си. Така винаги ще помниш колко страхотно си изкарал. 

Направи парти, за да завършиш лятото както подобава 

Ако не можеш да избегнеш края, защо не го отпразнуваш? Вместо да бъдеш тъжен, е време да завършиш този светъл период за теб както трябва. Събери семейство и приятели, за да отпразнувате края на лятото с много настроение. Времето за подготовка ще те откъсне от тъжните мисли, а фактът, че изпращаш лятото така, както заслужава, със сигурност ще върне оптимизма ти. 

Отдай се на шопинг терапия

Какво по-хубаво от това да се утешиш  с малко шопинг? Имаме добра новина за теб - Дормео винаги мисли за теб, за комфорта в дома ти и твоето добро настроение, затова просто влез в сайта и се остави на големите отстъпки!

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ