Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

8 лесни начина да прогониш алергиите от дома си

Ако имаш алергия, навярно си стоиш вкъщи колкото се може повече, но понякога и това не е достатъчно. Домът ти, обаче, също може да е огнище на алергии, затова е време да направиш нещо по въпроса! Ето 8 лесни начина, с които да прогониш алергените от дома си. Готов ли си за необходимите промени?

Съвет #1: Дръж вратите и прозорците затворени

Поленът и други видове естествени замърсители са едни от най-честите причинители на алергии. Но дори да стоиш вкъщи, това не те защитава напълно, защото има много начини поленът и другите замърсители да проникнат в дома ти. Опитай се да държиш вратите и прозорците затворени колкото се може по-дълго; ако искаш да проветриш, направи го бързо и ефективно.

Съвет #2: Отстрани килимчетата, тежките завеси и тапицираните мебели

Килимчетата, завесите и тапицираните мебели са места, предразполагащи към развитието на акари. Не ти ли се иска да предекорираш дома си? По този начин ще се отървеш и от проблемите си, свързани с алергиите. Махни килимите и постави вместо тях дървен паркет или линолеум. Завесите могат лесно да се сменят с щори, а за мебелите има много възможности да избереш материали, по-устойчиви на развитието на акари, като кожа, дърво, метал или пластмаса.

Съвет #3: Почисти основно дома си

Ако не можеш да отстраниш мебели или аксесоари, които вероятно причиняват алергии, ти остава само още един избор: често и основно почистване на всички места в жилището, където могат да се развиват. Използвай прахосмукачка с голяма мощност или прахосмукачки с воден и ХЕПА филтър за килимите и диваните, и почиствай поне веднъж седмично.

Съвет# 4: Регулирай температурата и влажността в дома си

Акарите се развъждат най-добре в помещения с температури над 21 °С и влажност над 50%. Опитай се да не надвишаваш тези лимити за по-дълъг период от време – температурата трябва да се регулира сравнително лесно, но за да поддържаш тези стойности ще се нуждаеш от допълнителни аксесоари. За да поддържаш влажността, се снабди с хигрометър и изсушител за въздуха.

Съвет #5: Купи си качествен матрак

Матраците са едни от най-добре известните места за развитието на акари и лошият матрак гарантира голямо количество от тези неприятни посетители в дома ти. Висококачествените модерни матраци предлагат анти-алергична защита, остават сухи и добре проветриви с помощта на иновативни, ефективни системи за проветряване. Купуването на нов матрак ще ти струва по-скъпо, но пък завинаги ще се отървеш от акарите в леглото си. Изборът е твой…

Съвет #6: Изпирай често завивките

Чаршафите, възглавниците, одеялата, калъфките за одеяла и възглавници са също места, където акарите се развиват лесно. Модерната технология улеснява живота в това отношение, защото новите качествени завивки се правят така, че да са устойчиви към често срещаните алергени. Въпреки тази защита, е хубаво да изпирате спалните си завивки поне веднъж седмично на 60°С или повече.

Съвет #7: Не позволявай на домашните любимци да спят в леглото ти

Домашните любимци са голям източник на алергии. Едно е да обичаш домашните любимци, но съвсем друго е да ги оставяш да спят в леглото или на канапето ти. Не само козината им влошава алергиите ти; изследователи са открили, че слюнката, пърхота и урината им са също причинители на алергии. Дръж домашните си любимци навън или поне не им позволявай да стоят постоянно в стаите, където прекарваш повече от времето си.

Съвет #8: Направи дома си удобен и спокоен

Научни изследвания показват, че стресът също може да предизвика алергия. Стресът засилва производството на хормона кортизол в тялото, което води до алергична реакция, ако имаш склонност да развиваш алергии. Направи дома си по-удобен и колкото се може по-спокоен и сам ще се убедиш от позитивния ефект върху проблема ти с алергиите.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ