Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Белезите – ускорете излекуването им сами

Защо се появяват белезите?

По време на процеса на заздравяване, тялото произвежда колагенови фибри и ако се проявят прекалено много, появавят се белези. Колкото по-увредена е кожата, толкова по-бавно заздравява, а оттам и по-висока вероятност за оставяне на белези завинаги.

Какъв ще бъде белегът зависи от възрастта, мястото на раната и генетичните фактори. При по-младите хора, белезите заздравяват по-бързо, но те са по-големи и по-релефни, тъй като тъканта зараства твърде бързо.

Пазете пресните белези

  • Не е добре да показвате белезите си, особено скорошните, на слънце, много ниски или много високи температури – например сауна.
  • Трябва да носите широки дрехи, които да не дразнят белезите.
  • Трябва да внимавате, когато тренирате (упражнения за разтягане, вдигане на тежести), защото наранената кожа е по-чувствителна от здравата, което бързо се отразява и на зарастването на белезите.

Помогнете си с медикаменти

Има различни възможности да направите белезите по-малки и по-незабележими:

  • Инвазивни методи (операции, инжектиране на стероидни хормони, радиотерапия, лазерна терапия…)
  • Не-инвазивни методи (силиконов гел, компресивна терапия, изкуствено приложение на стероидни хормони, полиуретанови лепенки, кремове
  • витамин K и масажи

Употребата на медицински продукти намалява появата на белези и не е болезнена; има продукти, които помагат заа премахване както на нови, така и на стари белези.

Правилната храна благоприятства лечението

Храната може да лекува рани по-бързо и по-ефикасно. За да лекува, тялото се нуждае от цинк, витамин C, протеини, минерали, желязо, подходящ прием на калории и стабилна телесна маса; за пример, след операция, приемането на повече течности също помага.

Какво забавя зарастването?

Никотин

Стеснява вените, като по този начин възпрепятства снабдяването на тъканта с кислород и други хранителни вещества и забавя оздравяването.

Алкохол

Отразява се върху способността за съсирване на кръвта, забавя оздравяването и повишава появата на белези.

Стрес

Има негативен ефект върху заздравяването на раните, а за по-добро лечение помага и дълбокият сън.

Слънце

Излагането на слънце води до изгаряне и вроговяване на белезите, желателно е да показвате увредените части поне година след медицинската намеса. Ето защо раните и белезите трябва да са покрити и предпазени с крем с висок фактор срещу изгаряне.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ