Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Пазете здравето - сменете старта възглавница (част 2)

Когато избирате нови възглавници или завивки, продукти, които ще се докосват до кожата ви всеки ден, предпочитате естествени материали. Традиционно избираме вълна или памук, а също харесваме кашмир или коприна. Естествените материали имат благоприятен ефект върху здравето ни. Въпреки че бамбуковите фибри в момента започват да се използват по-често при възглавниците и завивките, те превъзхождат споменатите преди материали в много отношения. Всички са еднакво меки, но бамбукът ги превъзхожда с по-добрите си абсорбиращи свойства. Много години бамбукът е считан за строителен материал, а също се използва и за храна. В текстилната индустрия той се е използвал по-различен начин, за разлика от днес. В комбинация с тел от него са се правили корсети и други дрехи, които трябва да стоят в определена форма.  От бамбук са се произвеждали дрехите в провинциален Китай.

В сравнение с памука, бамбукът абсорбира до 60% повече вода, което е добра новина, за всеки, който се поти по време на сън. Завивките и възглавниците от бамбукови фибри са подходящи за всеки, който не може да използва естествени материали, заради различни видове алергии. Те съдържат естествен, антибактериален алерген, запазващ свежестта на завивките и възглавниците, дори след дълга употреба и не задържат неприятна миризма. Хора, чиято кожа се дразни от вълната, няма да имат проблем с допира на бамбука. 

Бамбукът е естествен материал, който не дразни кожата, което го прави подходящ за хора с чувствителна кожа. Има и две други предимства; отлична проветривост и естествена терморегулация.

Когато е топло, бамбуковите фибри се разтягат и позволяват на кожата да диша. Когато е студено, те се свиват и запазват топлината до тялото. Това е причината възглавниците и завивките от бамбук да са винаги удобни и приятни за сън.

 

Защо бамбукът е екологичен материал?

 

Независимо какъв продукт купуваме, екологичната страна на нещата е особено важна. Затова екологичните материали и методи на производство са повече от добре дошли. Бамбукът е екологичен материал поради няколко причини, като започнем от бързият му растеж и отглеждането му. Бамбуковите плантации са самовъзстановяващи се, като тревата. Дори да отсечеш бамбуковите растения, те бързо израстват отново – около метър на ден. Бамбуковите дървета растат на гъсто и заемат много по-малка повърхност от, памука например. Те не се нуждаят от пестициди, за да растат, което е много важно за защита на природата. Друг важен факт е, че те се нуждаят от значително много по-малко количество вода, отколкото другите дървета (памукът е наричан още и „жадно растение“). Докато расте, бамбукът прочиства въздуха и отделя 40% нов кислород. От бамбука се  произвежда целулоза, а след това текстилни фибри , като при производството не се употребяват химикали, застрашаващи здравето и околната среда. И накрая: бамбуковите фибри са 100% биоразградими. 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ