Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Черният петък идва: бъди готов!

Вече само дни ни делят от Черния петък – ден, посветен на пазаруването. Изключително големи отстъпки, изгодни промоции и големи тълпи пазаруващи са само част от нещата, типични за този ден, с който официално се дава начало на пазаруването за Коледа. Готови ли сте?

Какво всъщност представлява Черният петък?

Сигурно си чувал да го споменават, но най-вероятно не знаеш всички подробности. Наименованието идва от финансовата криза през 1869 година, но днес то се използва за съвсем различно нещо.

Въпреки това Черният петък се свързва и с други ужасни инциденти, случили се на този ден, нещастни събития, важни битки и природни бедствия. За щастие, днес наричаме така друго по-приятно нещо – ден, който е истински фестивал на пазаруването.

На Черния петък много магазини предлагат значителни отстъпки в цените, което радва клиентите им. Затова Черният петък предлага отлична възможност за пазаруване на коледните подаръци - като новия супер мекичък и пухкав комплект Топла прегръдка. С него ще зарадваш любимите си хора, като спестиш и доста пари. 

Кога е Черният петък?

Черният петък винаги се състои на четвъртия петък от ноември всяка година. В деня преди него се празнува Деня на благодарността в САЩ (той пък винаги се отбелязва на четвъртия четвъртък от ноември). След като се изядат пуйката и пюрето, е време за приятно пазаруване по магазините.

Тази година Черният петък се пада на 27 ноември, но със сигурност, освен ако не си вземеш отпуска, няма да може да прекараш целия ден в пазаруване като американците. В повечето щати Черния петък е официален празник, което означава, че хората нямат работа и могат да се отдадат на пазаруване през целия ден. 

Какво се прави на Черния петък?

Отговорът всъщност е очевиден: пазарува се, какво друго. Черният петък е идеалната възможност да си купиш нещо, което си искал дълго време, но не си посмял, заради цената. Има много голяма вероятност това, което си искал дълго време, да се продава с отстъпка, затова сега е моментът да си го купиш.

Черният петък е също чудесна възможност да избереш подаръци за празниците за любимите си хора. Големите отстъпки ще ти позволят да спестиш доста пари. Освен това ще прекараш декемврийските дни по-спокойно, защото няма да ти се наложи да пазаруваш сред тълпите в моловете. Ще имаш повече време да прекараш спокойно Коледа в компанията на любимите си хора. 

Колко добре познаваш Черния петък?

Вече знаеш достатъчно за Черния петък, затова го очакваш с нетърпение. Но след като до въпросната дата остават няколко дни, може да научиш няколко забавни факта, за да разбереш наистина за какво става дума. Въпреки че този ден ни е познат отскоро, по света той е много известен. Обикновено на него се отбелязват няколко специални рекорда

Черният петък - ден, в който можете да очакваш всичко

За съжаление, на този ден хората искат в действителност да докажат, че парите въртят света, а възможността да спестят много, води до големи конфликти. В САЩ на този ден се стига до бой, саморазправа и дори стрелба. В последните години тази лудост доведе и до смъртта на няколко човека. 

Не само персоналът на магазините е застрашен, а също и самите пазаруващи; те са готови да се бият за продуктите с отстъпка. Един от най-известните случаи е боят за гофретник (струвал е само два долара). 

Черният петък и супер числата

Черният петък се счита за най-успешния за търговците ден досега; това е денят, през който пазаруващите изразходват най-много пари, което означава, че собствениците на магазините правят голям оборот. Сумите са наистина супер числа. Последният Черен петък счупи всички рекорди: през трите дни, заедно с уикенда пазаруващите в САЩ са похарчили почти 60 милиарда долара. Можеш ли да си представиш колко много пари са това? 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ