Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Да избереш правилния матрак

Около 40% от хората по света, изпитват болки в гърба всяка година.

Ако си един от тях, трябва да знаеш, че правилно избраният матрак, играе важна роля за решаването на проблема ти и облекчаването на болките.

Ето някои съвети как за избереш най-подходящия за теб матрак:

  • Не си купувай матрак само защото консултантът в магазина ти е казал, че това ще е добре за гърба ти. Най-важното е да се провери дали матракът осигурява оптимална поддръжка на цялото тяло; трябва да се увериш, че си заел най-естествената си позиция по време на сън.
  • Не е възможно да намериш матрак, с който да решиш всички проблеми, които имаш с гърба и гръбнака. Те са много на брой и това просто е невъзможно. Затова внимателно трябва да избереш матрака, който ти подхожда най-много: опитай го и провери дали отговаря на всичките ти изисквания и дали върху него усещаш оптимален комфорт. Не избирай само по цената, по-скоро търси това, което ще е най-удобно за теб.  
  • Ако матракът е твърд, това не означава, че ще бъде удобен за гърба ти. Трябва да легнеш върху него, за да опиташ и прецениш дали оказва подходяща поддръжка в частта на тялото, където са разположени бъбреците, а също и на раменете и врата. В повечето случаи, средно твърдият матрак оказва необходимата поддръжка.   
  • Когато купуваш матрак, се увери, че си избрал и подходящата възглавница, за да осигуриш добра поддръжка на врата и тялото си и то да заеме правилната, хоризонтална позиция. Ако възглавницата е прекалено голяма, вратът ти се извива неестествено (същото важи когато спиш настрани). Затова когато станеш, ще изпитваш мускулни болки във врата, ще се чувстваш уморен и ще ти се спи.

Няколко съвета относно позицията ти на сън:

  • Избери позицията, в която чувстваш най-голяма опора на гръбнака.
  • Спането настрани е по-добро, отколкото по корем, с обърнат встрани врат.

 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ