Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Да подремнете още няколко минути между алармите е грешно решение!

 

Въпреки, че бутонът „дрямка“ или “snooze“ на алармите ни се струва като манна небесна сутрин, повечето експерти твърдят, че въпросното доспиване още няколко минути, допринася да се чувстваме по-уморени.

Преди много години хората са били будени от първите лъчи на слънцето или от кукуригането на петлите. През 1787 е изобретен първият будилник, който е бил настроен така, че да звъни всяка сутрин в 04:00 ч. Два века по-късно, през 1959 Westclox представят своята линия електронни будилници, които включват и опцията „дрямка“ за 5 или 10 минути.

Днес същата тази „дрямка“ е обичайна практика за повечето от нас. По-конкретно – около 50% от хората между 24-35 години. Дори някои от тях натискат бутона поне 2 пъти! Но, както вече споменахме, това съвсем не е правилното решение.

Нека навлезем в биологията на съня. Докато спим, тялото ни превключва от фаза на лек сън, към фаза на дълбок (REM) сън. Около час преди да се събудим, тялото ни започва процес на „рестартиране“. Мозъкът изпраща импулси, за да се освободят хормони като кортизол и адреналин, телесната температура се покачва, навлизаме във фаза на по-лек сън и фактически се подготвяме за събуждане. Когато алармата ни звънне, това стресиращо ни буди, без реално самата фаза на събуждане да е приключила. Това от своя страна води до умората, която понякога трае цяла сутрин. Натискайки бутона за дрямка, още повече влошаваме положението.

Странно но факт! Така желаните още 5 минутки сън, всъщност ще ни карат да се чувстваме по-отпаднали. Особено, ако сме спали прекалено малко през нощта. Сънят през тези няколко минути е в лека фаза, което значи, че не е толкова пълноценен. Докато спим, мозъкът формира новите спомени, но по време на междинната дрямка, това не се случа! В допълнение ще кажем, че американско проучване излезе със становището, че този вид допълнителен сън между алармите сутрин е и една от причините ученици и студенти да запаметяват по-малко информация по време на час или лекции.

А от друга страна решението е толкова просто. Тайната на безпроблемното събуждане е в по-дългия сън! Затова, просто преместете алармата за часа, в който приключва последната ви сутрешна дрямка! Така ще се чувствате многократно по-добре след събуждане.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ