Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Добрият сън започва на добър матрак

Ползите от добрия сън са ясни за всеки. След като си се наспал добре, рано сутрин се чувстваш изпълнен с енергия и готов да посрещнеш задачите си през деня. Но ако се будиш уморен и с болки в гърба, е време да си смениш матрака.

Ако не си сигурен какъв матрак да избереш – класически с пружини или направен от мемори пяна, не трябва да търсиш повече, защото

Дормео Еър Селект + съчетава предимствата и на двата матрака

Ядрото му е направено от революционната Октаспринг® мемори пяна, най-голямото откритие в дизайна на матраците през последните 20 години. 

3D адаптивност на пружините

Името Октаспринг® идва от осем-странния дизайн на пружините от мемори пяна, което ги прави 3D адаптивни. Те се движат независимо във всички посоки и благодарение на това оптимално се адаптират към движенията на тялото.

Независимо от позицията на сън, няма предаване на движенията по повърхността на матрака, затова не усещаш партньора си и по този начин и двамата си отпочивате пълноценно.

Матракът напълно се адаптира към тялото и не се създава контра съпротивление, характерно за съня върху матрак с метални пружини. Комфортът е по-голям, сънят по-дълбок, без мятане и въртене в леглото.

Отлична проветривост

Структурата във форма на восъчна пита на пружините от пяна, осигурява постоянна циркулация на въздуха през матрака, създавайки уникално усещане за свежест и комфорт.

Отличната проветривост се осигурява от мрежовидната материя на страните на матрака, затова не е изненадващо, че Дормео Еър е 6 пъти по-проветрив от обикновените матраци, направени от пяна или мемори пяна.

Оптимален комфорт

Матракът се състои от 3 слоя. Долният е по-мек, а горният по-твърд и ти можеш да избираш от коя страна предпочиташ да спиш. Средният слой е направен от 163 пружини от пяна, с височина 3 или 5 сантиметра. Пружините са наредени в 3 зони, осигуряват оптимална поддръжка на различните части на тялото.

Горната и долната зона на матрака е по-мека: оказва добра подкрепа на главата, раменете и краката, докато средната е по-твърда: поддържа хубаво бедрата и кръста. Това осигурява идеална позиция на гръбнака, независимо в каква поза спиш.

Будиш се по-отпочинал

Покритието на матрака Дормео Еър е импрегнирано с анти-бактериална и хипоалергична защита, което го прави идеален за хора с астма или алергии.

Отърви се от стария си матрак

Пролетта е времето от годината, когато броят на алергичните заболявания се увеличава. Главният виновник са поленът и алергените в околната среда: те само усложняват ситуацията. Алергиите към полен и акари са познати на всички.

В добавка към дихателните заболявания, се появяват и други заболявания и проблеми като главоболия, лош сън, умора, недостатъчна концентрация и подобни.

12 милиона души страдат от дихателни проблеми

Според последни статистики, 12 милиона души по света имат дихателни проблеми и астма. Тези хора заспиват трудно и сънят им е много лек. Кашлицата, задавянето и неспокойният сън се влошават, ако спиш на стар матрак, потънал в прах, с безброй акари и пропит от пот.

Експерти твърдят, че смяната на матраците значително намалява праха и акарите, които причиняват алергиите.

Проучване, което проверява наличието на акари в 3500 мостри от матраци, установява, че присъстват съответно в 68 и 53 процента от образците. Доказано е, че изключителната чувствителност към алергените е една от причините за развитието на астмата.

Алергените от акарите създават микроскопични пори в лигавицата, правейки проникването на други алергени (от животни, растения и др.) по-лесно. Има още по-добри условия за развитие на нови алергии, които още повече влошават оплакванията.

Акари –незабележими, но опасни

Акарите са микроорганизми, подобни на паяците (с размери от 0.2 до 0.3 мм). Ензимите от техните екскременти причиняват алергии. Акарите живеят в матраците, възглавниците и завивките (прахът в матраците съдържа 80% от алергените на домашните акари), но също така и в килимите, креслата и други текстилни материи.

Акарите се хранят с мъртви, кожни клетки и се разпространяват най-добре на температури от 22 до 26°C и влажност поне 50%. Алергени от техните екскременти се съдържат в праха до края на зимата, и то в големи количества.

Алергиите от акари се развиват в заболявания като астма, възпаление на носната лигавица и дерматит. Обривът се появява сутрин, точно след ставане. Симптомите се усещат през цялата година, но са най-изразени през есента и зимата и при влажно време.

Нов матрак

Прекарваме една трета от живота си в леглото, затова е особено важно да сменяш вече остарелия си матрак с нов. Забелязал ли си, че след 7 години, матракът ти увеличава „теглото“ си, благодарение на натрупването на акари, пот и други замърсявания? Затова експертите препоръчват смяната на матрака на всеки 5-7 години. 

Най-добрият избор са естествените материали, защитени от калъф, който възпрепятства разпространението на акари. Най-добре е да избереш матрак от мемори пяна. В добавка към това, е важно да се грижиш за хигиената по всяко време и добре да проветряваш спалнята си.

Ако имаш алергия или просто вече не ти се спи в компанията на голяма напаст като акарите, е време да замениш стария си матрак с нов, качествен, за предпочитане от мемори пяна.

Сънят е онази златна верига, свързваща здравето с телата ни. (Томас Декър)

Как да се отървеш от акарите?

·         Проветрявай леглото си всеки ден.

·         Избери памучен или синтетичен чаршаф, който може да се изпира на 55°C.

·         Не купувай пухени възглавници или завивки.

·         Покрий матрака си с протектор.

·         Проветрявай жилището си поне два пъти на ден и затопляй стаите.

·         Отърви се от текстилни подови постелки, тапицирани мебели, тежки пердета и килими, накратко, от всичко, което събира прах.

·         Почиствай, измитай и прахосмукирай подовете, за да намалиш риска.

·         Проветрявай и сменяй често завивките си.

Дормео – за естествен сън и свежест

 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ