Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Две жизненоважни устройства за дома: йонизатори и овлажнители

Зимата бавно настъпва, а това означава, че идва периодът, в който ще прекарваме по-голяма част от времето си в затворени помещения, където въздухът може да бъде десет пъти по-замърсен, отколкото навън. Ще се топлим с парно, което силно понижава нивото на влажността на въздуха. За да ограничим вредното въздействие на всички тези фактори върху здравето ни, е препоръчително да използваме йонизатори и овлажнители.

Ежедневното и продължително дишане на лош въздух може да доведе до различни проблеми. След само няколко часа, прекарани в затворено пространство с лош въздух, започваме да се чувстваме уморени, реакциите ни се забавят и ставаме по-сънливи. Но лошият въздух може да предизвика и по-сериозни проблеми и заболявания като постоянна умора, безсъние, проблеми с дишането, астма, алергии, проблеми със синусите, кихане, главоболие и мигрена, виене на свят и др.

Пречистването на въздуха в апартамента и офиса могат да бъдат подобрени чрез използването на йонизатор, който излъчва отрицателни йони. Отрицателните йони са нестабилни и търсят положителни йони (прах, вируси, бактерии, миризми, акари, цигарен дим, аерозоли и т.н.), като ги "принуждават" да паднат на земята. Това е един лесен начин да се отървем от положителните йони. Отрицателните йони са напълно естествено средство за пречистване на въздуха. Йонизацията е най-видима в природата, когато времето се променя или се приближава циклон. Бързото увеличаване на броя на положителните йони преди буря има отрицателен ефект върху общото ни състояние, докато значително по-големият брой на отрицателни йони след буря ни кара да се чувстваме освежени. Подобно е и в затворените пространства - след йонизация, качеството на въздуха се подобрява значително, а това е полезно за нашето здраве. Много страни вече признават йонизаторите като медицински изделия.

Влажността е друг фактор, който ни влияе, особено през зимата. У дома тя трябва да бъде най-малко 40 % или, ако страдаш от респираторни проблеми, дори до 60 %. Имай предвид, че относителната влажност на въздуха е по-ниска през зимата. Въздухът вече е по-хладен и сух, а парното го изсушава още повече. Затова се препоръчва да използваме овлажнители за увеличаване на нивото на влажност. Така ще избегнем редица здравословни проблеми – изсушени синуси, напукани устни, щипане на очите и дихателните инфекции и болести.

Ако нивото на влажността на въздуха е твърде ниско, това може да доведе до умора, лоша концентрация, както и повишени нива на прах и статично електричество в стаята. Много хора не обръщат внимание на такива проблеми или не ги свързват с влажността на въздуха. Те не осъзнават, че нещо не е наред докато паркетът не започне да скърца или мебелите се повредят. А е толкова лесно да избегнем тези проблеми като използваме йонизатор и овлажнител, пробвай и ти.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ