Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Гид за матраци за Големи хора

Какво трябва да знаеш, когато избираш матрак

1. Въз основа на проучване относно различни видове матраци, за които търсенето е голямо, ние вярваме, че има подходящ матрак за всеки човек, включително за по-тежки и големи хора.

2. Проучване показва, че по-тежките хора обръщат особено внимание на плътността на матрака, защото от нея зависи дали ще бъдат доволни (виж детайлите по-долу).

3. Ако си човек, тежащ над 200 килограма, а заедно с партньора ти тежите към 340, навярно ще ти е трудно да намериш подходящ продукт, защото производителите на матраци често казват, че това е максималното тегло за техните матраци.

Плътността на матрака е важна, за да знаем какво да изберем

Матраците често се предлагат с различна плътност – 15, 20, 23, 25 до 27 см. Според събрана информация въз основа на опита на потребители, колкото по-тежък е потребителя, от толкова по-плътен матрак се нуждае. Поради това, частта, оказваща поддръжка, (независимо дали става дума за пружини, пяна или латекс), трябва да бъде поне 15 см. плътна и да има голям дял от общата плътност.

Спането на матрак, който не е достатъчно плътен, често води до прекалена твърдост и липса на комфорт, особено за хората, спящи настрани. Ако предпочиташ твърд матрак, това може да ти хареса, независимо от теглото ти и позицията на сън.

Таблицата по-долу показва доколко клиентите са доволни от плътността на различните матраци, в зависимост от теглото си.

Степен на задоволство на потребители с тегло 90-113 кг.

Хора с тегло 90-113 килограма, често са доволни от 23, 25 или 27 сантиметра плътност на матрака. Следователно, ако си в тази категория, да си купиш матрак по-тънък от 20 см само ще е загуба на пари, като се има предвид, че колкото са по-плътни матраците, толкова са по-скъпи.

Степен на задоволство на потребители с тегло 113-136 кг.

Хора с тегло 113-136 килограма вероятно не трябва да си купуват матрак по-тънък от 23 см.

Степен на задоволство на потребители с тегло 136-181 кг.

Хора с тегло 136-181 килограма вероятно не трябва да си купуват матрак по-тънък от 25 см.

Степен на задоволство на потребители с тегло 181-204 кг.

Хора с тегло над 181 килограма трябва да си купят възможно най-плътен матрак с издръжлива поддържаща система. 

Оптималният вид матрак за големи хора

Мемори пяна

Подходяща за големи хора, точки: 82 от 100

Данни, събрани от анкети на потребители, показват, че матраците от мемори пяна навярно са най-подходящи за по-тежки хора. Мемори пяната, особено тази с по-голяма плътност, е чувствителна към натиск. Това означава, че колкото по-тежък е един човек, толкова по-добра поддръжка на тялото си ще получи от матрака. Добрата поддръжка означава комфорт: облекчаване на болки в различни части на тялото (гърба и др.) и намаляване на местата на натиск.  

Недостатъкът е, че колкото по-тежък е човек, толкова повече потъва в мемори пяната, което прави обръщането в леглото и ставането от него трудно, особено ако пяната е с голяма плътност. Потъването в мемори пяната също увеличава задържането на топлината.

По-тежките потребители трябва да изберат матрак с поне 18-сантиметров поддържащ слой и обща плътност поне 23 сантиметра и повече. 

Латекс

Подходящ за големи хора, точки: 80 от 100

Матракът от латекс е дълготраен, плътен и издръжлив. Това означава, че един по-голям човек трябва да избере сравнително тънък матрак от латекс, без да жертва комфорта. Недостатъкът е, че повърхността на леглата от латекс се свива и върху нея остават отпечатъци. Те могат да направят ставането и движението върху матрака трудно.

Въздушни легла

Подходящи за големи хора, точки: 77 от 100

Резултатите от анкети сред потребители показват, че въздушните легла оказват добра поддръжка на големи хора. 

Водни легла

Подходящи за големи хора, точки: 73 от 100

Опитът на потребителите показва, че силата на конструкцията е по-важна, отколкото плътността на водното легло. Това означава, че по-тежки хора трябва да избягват по-евтините водни легла, които пестят от качествени материали, защото се нуждаят от достатъчно надеждна конструкция.

Пружини

Подходящи за големи хора, точки: 71 от 100

Матраците с пружини са считани за най-лошият избор, защото те хлътват до 2-3 пъти повече от останалите, като резултатът за вас е неудобство и болки. Освен това, по-тежките хора много по-често се оплакват от шума от пружините при обръщане, отколкото по-леките. Затова добрият избор за големи хора е матрак с високи пружини, което ще подобри поддръжката и издръжливостта.

Футон - лек японски матрак

Подходящ за големи хора, точки: 66 от 100

Матраците Футон не са подходящи за големи хора (особено спящите настрани), защото нямат достатъчна плътност. Ако обаче потребителят търси твърд матрак, то Футон определено е за него. Освен това, рамките на матрака Футон обикновено не са с достатъчно здрава конструкция, за да поддържат тяло над 100 килограма, особено за по-дълго време. 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ