Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Грижите за бебето могат да бъдат крайно изтощителни! Как да се справите с умората?

 

Безспорно нищо не може да се сравни с щастието да си родител. Но все пак грижите около малкото бебче могат да са доста изтощителни. Не разполагате с времето си, сънят ви никога не е достатъчен, а домакинските задължения се трупат с всеки изминал ден. Колкото и трудно да ви изглежда всичко това, трябва да знаете, че има няколко ценни съвета, които ще ви помогнат да се справите с умората. Вижте ги.

 

1. Почивайте си, когато бебето спи

Повечето майки само чакат мъничето да заспи и се впускат в домакинска работа. Това е грешка. Ако се чувствате изморени, подремвайте си и вие, докато бебето спи. В противен случай ще сте изнервени, припрени и за 3 часа ще свършите работа, която бихте свършили само за 1 час, ако сте отпочинали добре.

 

2. Бебето има нужда от активност

Когато е будно, играйте си с него, говорете му, изведете го на разходка, правете гимнастика… Колкото повече активност получава бебето, толкова по-спокойно ще спи.

 

3. Хранете се добре и пийте достатъчно течности

Вярно, че ви се иска възможно най-бързо да свалите килограмите, натрупани по време на бременността, но и за това ще дойде време. Сега организмът ви се нуждае от редовна и пълноценна храна, особено, ако кърмите! Както и от поне 2 литра вода на ден.

 

4. Спестявайте си излишните шумове

Не спете на телевизор или в шумна стая. Колкото по-спокойно е мястото, където си почивате, толкова по-ефективна ще бъде и самата почивка.

 

5. Помолете за помощ

Сега е времето, в което не бива да се правите на супергероини. Помолете таткото да ви отменя в домакинството. Няма лошо от време на време да викате и някоя от бабите да ви помогне ден-два.

 

6. И в крайна сметка, помнете, че това е временно

Грижите за бебето не са лесна работа, но ако постоянно си повтаряте колко ви е трудно, се затормозявате още повече. Всеки път, когато почувствате, че сте на предела на силите си, си кажете, че това няма вечно да е така. Представете си как ще стоят нещата само след няколко месеца. Как вашето съкровище вече говори, ходи смее се с глас… Едната такава картинка веднага ще ви вдъхне енергия и настроение.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ