• Бърза доставка от куриер
 • Връщане на парите в 14-дневен срок
 • Купи на изплащане
Пазете здравето - сменете старта възглавница (част 2)

Пазете здравето - сменете старта възглавница (част 2)

Вълна, памук, коприна или бамбук? Вижте кои са факторите при избора на нова възглавница или завивка.

Когато избирате нови възглавници или завивки, продукти, които ще се докосват до кожата ви всеки ден, предпочитате естествени материали. Традиционно избираме вълна или памук, а също харесваме кашмир или коприна. Естествените материали имат благоприятен ефект върху здравето ни. Въпреки че бамбуковите фибри в момента започват да се използват по-често при възглавниците и завивките, те превъзхождат споменатите преди материали в много отношения. Всички са еднакво меки, но бамбукът ги превъзхожда с по-добрите си абсорбиращи свойства. Много години бамбукът е считан за строителен материал, а също се използва и за храна. В текстилната индустрия той се е използвал по-различен начин, за разлика от днес. В комбинация с тел от него са се правили корсети и други дрехи, които трябва да стоят в определена форма.  От бамбук са се произвеждали дрехите в провинциален Китай.

В сравнение с памука, бамбукът абсорбира до 60% повече вода, което е добра новина, за всеки, който се поти по време на сън. Завивките и възглавниците от бамбукови фибри са подходящи за всеки, който не може да използва естествени материали, заради различни видове алергии. Те съдържат естествен, антибактериален алерген, запазващ свежестта на завивките и възглавниците, дори след дълга употреба и не задържат неприятна миризма. Хора, чиято кожа се дразни от вълната, няма да имат проблем с допира на бамбука. 

Бамбукът е естествен материал, който не дразни кожата, което го прави подходящ за хора с чувствителна кожа. Има и две други предимства; отлична проветривост и естествена терморегулация.

Когато е топло, бамбуковите фибри се разтягат и позволяват на кожата да диша. Когато е студено, те се свиват и запазват топлината до тялото. Това е причината възглавниците и завивките от бамбук да са винаги удобни и приятни за сън.

 

Защо бамбукът е екологичен материал?

 

Независимо какъв продукт купуваме, екологичната страна на нещата е особено важна. Затова екологичните материали и методи на производство са повече от добре дошли. Бамбукът е екологичен материал поради няколко причини, като започнем от бързият му растеж и отглеждането му. Бамбуковите плантации са самовъзстановяващи се, като тревата. Дори да отсечеш бамбуковите растения, те бързо израстват отново – около метър на ден. Бамбуковите дървета растат на гъсто и заемат много по-малка повърхност от, памука например. Те не се нуждаят от пестициди, за да растат, което е много важно за защита на природата. Друг важен факт е, че те се нуждаят от значително много по-малко количество вода, отколкото другите дървета (памукът е наричан още и „жадно растение“). Докато расте, бамбукът прочиства въздуха и отделя 40% нов кислород. От бамбука се  произвежда целулоза, а след това текстилни фибри , като при производството не се употребяват химикали, застрашаващи здравето и околната среда. И накрая: бамбуковите фибри са 100% биоразградими. 

 • Възможности за плащане в зависимост от твоите нужди
  Можеш да платиш он-лайн чрез кредитна карта, на лизинг с до 36 месечни вноски или при получаване на продукта.
 • 100% гаранция
  Ако по някаква причина не си напълно удовлетворен от продукта, който си поръчал, можеш да го върнеш съгласно условията в документите, придружаващи продукта.
 • Обади ни се
  За доставка, отказ от поръчка, гаранции, сервиз и оплаквания: 02/80 843 56
 • Сигурност
  Заплащане при доставката, без риск от злоупотреба с твоята кредитна карта. Ние гарантираме пълна конфиденциалност на твоите лични данни.

Дормео България

Kaчествени матраци, протектори, матраци с мемори пяна, топ матраци, възглавници, завивки, спални бельо и комплекти и аксесоари. Всичко от което имаш нужда за комфортен и здравословен сън.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС.

Запиши се тук за нашия електронен бюлетин:

ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ

Всички матраци Дормео с 0 лв. доставка и на изплащане с 0% лихва!

Виж повече