• Бърза доставка от куриер
 • Връщане на парите в 14-дневен срок
 • Купи на изплащане
За или против кафето

За или против кафето

Със сигурност кафето е една от най-популярните напитки. Същевременно понякога чуваме от лекарите, че тази челна позиция сред предпочитаните храни има и негативно влияние върху здравето ни. Въпреки това, черната ароматна напитка има не само „тъмни страни”, но и положителни ефекти.

Със сигурност кафето е една от най-популярните напитки. Същевременно понякога чуваме от лекарите, че тази челна позиция сред предпочитаните храни има и негативно влияние върху здравето ни. Въпреки това, черната ароматна напитка има не само „тъмни страни”, но и положителни ефекти.

Причини ЗА

1. Ако страдате от нередовен стомах

В този случай кафето е особено подходящо, тъй като има лаксативен ефект, а именно стимулира изхвърлянето на урина и работата на червата. Това е и причината кафето да присъства в много диети за сваляне на килограми

2. Ако имате астма

Кой би помислил, че кафето може да помогне дори на хората с астма? По време на астматичен пристъп, особено в по-тежките моменти е добре да изпиете чаша силно кафе.

Позитивното въздействие се дължи на голямото количество кофеин, което е близко по химичен състав до теофилина – лекарство за астма, и така ще спомогне отварянето на дихателните пътища.

3. Стимулиране на паметта

Не е тайна, че кофеинът подсилва вниманието и наблюдателността, намалява признаците на умора и дори подобрява паметта. Най-общо казано, кофеинът повишава чувството на задоволство и допринася за по-добрата концентрация не само за кратък период, но и с дългосрочен ефект.

4. Съдържа много антиоксиданти

Наличието на антиоксиданти винаги е добра новина – те действат срещу свободните радикали, което означава, че по същество кафето има подмладяващ и противовъзпалителен ефект. Добре е да се знае, че тези свойства не намаляват, ако предпочитаме да добавяме мляко към кафето.

5. Ако имате често главоболие

В такъв случай кафето не е престъпление, а лекарство за вас. Кофеинът намалява свиването на кръвоносните съдове и облекчава главоболието. Точно за това кофеинът се съдържа в някои силни болкоуспокояващи,.

За съжаление тези съвети не са за вас, ако сте от хората, които пият доста кафе, тъй като в този случай самият недостиг на кофеин причинява главоболие и така се създава нещо като омагьосан кръг.

Причини против:

1. Ускорява остеопорозата

Реципрочният ефект на витамините и кофеина, особено витамин Д, е че намаляват абсорбирането на калция в тялото. Но не се тревожете – това се случва при наистина големи количества кафе.

2. Внимателно с тревожността

Тревожността и безпокойството са наследствени състояния, но големи количества от ароматната напитка могат значително да засилят тези чувства. Кафето причинява неспокоен сън, тъй като намалява умората и дремливността. Всъщност, състоянието зависи от общото количество кафе изпито през деня.

3. Ангина и проблеми със сърцето

Изследвания за връзката между приема на кафе и високото ниво на аминокиселините, използвани от тялото за клетъчния метаболизъм и производството на протеин, показват, че големите количества кофеин повишават риска от ангина и риска от поява на сърдечни заболявания.

4. Камъни в бъбреците

Кофеинът повишава количеството на калций в урината и с това повишава риска от камъни в бъбреците

5. Горещи вълни

Жените в менопауза могат да потвърдят, че кофеинът е един от основните причинители на появата на чести горещи вълни.

Най-важно е количеството кафе, изпито през деня

Появата на положителни или негативни ефекти е пряко свързана и с количеството кафе, което пиете, тъй като една-две чаши, по-скоро имат добър ефект върху общото ни състояние

 • Добро настроение
 • Повече енергия и др.

От друга страна, по-големите количества... от пет до десет чаши вече води до негативни последствия като:

 • Тревожност
 • Нетърпение
 • Треперене
 • Ускорено сърцебиене и др.

Простото правило е – наслаждавайте се на кафето умерено!

Добре е да се знае, че умерената консумация на две-три чаши кафе на ден представлява заплаха за здравето.

Все пак хората реагират различно на едни и същи количества от напитката.

 • Възможности за плащане в зависимост от твоите нужди
  Можеш да платиш он-лайн чрез кредитна карта, на лизинг с до 36 месечни вноски или при получаване на продукта.
 • 100% гаранция
  Ако по някаква причина не си напълно удовлетворен от продукта, който си поръчал, можеш да го върнеш съгласно условията в документите, придружаващи продукта.
 • Обади ни се
  За доставка, отказ от поръчка, гаранции, сервиз и оплаквания: 02/80 843 56
 • Сигурност
  Заплащане при доставката, без риск от злоупотреба с твоята кредитна карта. Ние гарантираме пълна конфиденциалност на твоите лични данни.

Дормео България

Kaчествени матраци, протектори, матраци с мемори пяна, топ матраци, възглавници, завивки, спални бельо и комплекти и аксесоари. Всичко от което имаш нужда за комфортен и здравословен сън.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС.

Запиши се тук за нашия електронен бюлетин:

ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ

Всички матраци Дормео с 0 лв. доставка и на изплащане с 0% лихва!

Виж повече