Истина ли е, че пикантните храни ни карат да сънуваме кошмари?

Истина ли е, че пикантните храни ни карат да сънуваме кошмари?

 

Истина ли е, че пикантните храни ни карат да сънуваме кошмари?

 

След ужасяващ кошмар, понякога човек се замисля каква е причината да сънува подобни неща. Теориите по въпроса са доста – голямо напрежение, стрес, неприятна случка, явни или скрити страхове… Но има и една доста интересна, която твърди, че прекаляването с пикантни храни, може да ни накара да сънуваме кошмари. Истина ли е това?   Всъщност има доказателства, които показват, че хапването на нещо пикантно преди лягане, е една от причините да сънуваме реалистични, странни и най-вече – страшни сънища. Обяснението на това твърдение е, че по този начин метаболизмът ни се засилва, което води до повишена мозъчна дейност, което пък е причина за по-голяма активност по време на така наречения REM сън.    По време на REM съня ние сънуваме най-много. Мозъкът ни става активен, точно както, когато сме будни, а очите ни се движат бързо. И тъй като кошмарите всъщност са сънища с негативни емоции, обикновено ние се будим от тях. И обикновено ги помним, за разлика от останалите ни сънища.    Но да се върнем на въздействието на пикантните храни. Ако във фазата на РЕМ съня мозъчната активност е по-голяма (причина за което може да бъде именно консумацията на тези храни), то и сънищата ни стават по-ярки, по-реалистични и по-страховити. Така че, ако искате да спите спокойно, със сигурност трябва да изключите пикантното от менюто си за вечеря!
 • Възможности за плащане в зависимост от твоите нужди
  Можеш да платиш он-лайн чрез кредитна карта, на лизинг с до 36 месечни вноски или при получаване на продукта.
 • 100% гаранция
  Ако по някаква причина не си напълно удовлетворен от продукта, който си поръчал, можеш да го върнеш съгласно условията в документите, придружаващи продукта.
 • Обади ни се
  За доставка, отказ от поръчка, гаранции, сервиз и оплаквания: 02/80 843 56
 • Сигурност
  Заплащане при доставката, без риск от злоупотреба с твоята кредитна карта. Ние гарантираме пълна конфиденциалност на твоите лични данни.

Дормео България

Kaчествени матраци, протектори, матраци с мемори пяна, топ матраци, възглавници, завивки, спални бельо и комплекти и аксесоари. Всичко от което имаш нужда за комфортен и здравословен сън.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС.

Запиши се тук за нашия електронен бюлетин:

ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ

Всички матраци Дормео с 0 лв. доставка и на изплащане с 0% лихва!

Виж повече