• Бърза доставка от куриер
 • Връщане на парите в 14-дневен срок
 • Купи на изплащане
Колко сън ни коства това да сме родители?

Колко сън ни коства това да сме родители?

 

Колко сън ни коства това да сме родители?

 

Всеки родител знае, че да имаш деца е равно на по-малко сън. Това започва още от бременността и продължава години наред. И може да окаже сериозно влияние върху физическото и психическото здравословно състояние.

След като периодът, в който е трябвало да храните бебето на всеки 3 часа, е отминал, може и да си мислите, че вече сте по-свободни и ще спите повече, но това не е точно така.

Според американско проучване, в което участват 833 души, наблюдавани в продължение на 19 години, етапът с липсата на сън при родителите продължава доста дълго. И по-конкретно:

 • Родителите губят по 13 минути сън на нощ, когато децата са на възраст под 2 години;
 • Родителите губят 9 минути сън на нощ, когато децата са на възраст между 2 и 5 години;
 • Родителите губят по 4 минути сън на нощ, когато децата са на възраст между 5 и 18 години;
 • Когато децата навършат 18 години вече не създават подобни притеснения, може би, защото вече са самостоятелни личности, които не зависят до такава степен от родителите си.

На пръв поглед тези цифри изглеждат незначителни. Но, ако имате само едно дете на 6 години, за 1 работна седмица вие губите 20 минути сън, липсата на който, дори да се опитате да наваксате през уикенда, си оказва своето влияние.

Но проблемът е доста по-сериозен при родителите с повече деца. Представете си, че имате три деца на възраст 1, 3 и 5 годинки. Според проучването, вие ще спите 26 минути по-малко на денонощие. Ако все още ви се струва незначителна цифра, представете си дали ще ви бъде лесно да ставате за работа с 26 минути по-рано? В продължение на повече от година!

За една работна седмица вече сте натрупали малко над 2 часа дефицит на съня. При това положение наваксването през уикенда става доста по-трудно. А, ако добавим нощите, през които децата са болни или неспокойно, загубата на сън значително нараства.

Разбира се, тези цифри няма как да се отнасят за абсолютно всички родители. Някои деца си спят непробудно цяла нощ и боледуват рядко. Но има и такива, които са точно обратното.

Това проучване е първото по рода си, което изследва загубата на съня при родителите в продължение на толкова дълго време. Но то определено може да ви помогне да вземете превантивни мерки и да планирате времето си така, че спите достатъчно. Лягането 15-30 минути по-рано всяка вечер е напълно достатъчно да компенсира загубата на сън.

 • Възможности за плащане в зависимост от твоите нужди
  Можеш да платиш он-лайн чрез кредитна карта, на лизинг с до 36 месечни вноски или при получаване на продукта.
 • 100% гаранция
  Ако по някаква причина не си напълно удовлетворен от продукта, който си поръчал, можеш да го върнеш съгласно условията в документите, придружаващи продукта.
 • Обади ни се
  За доставка, отказ от поръчка, гаранции, сервиз и оплаквания: 02/80 843 56
 • Сигурност
  Заплащане при доставката, без риск от злоупотреба с твоята кредитна карта. Ние гарантираме пълна конфиденциалност на твоите лични данни.

Дормео България

Kaчествени матраци, протектори, матраци с мемори пяна, топ матраци, възглавници, завивки, спални бельо и комплекти и аксесоари. Всичко от което имаш нужда за комфортен и здравословен сън.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС.

Запиши се тук за нашия електронен бюлетин:

ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ

Всички матраци Дормео с 0 лв. доставка и на изплащане с 0% лихва!

Виж повече