• Бърза доставка от куриер
 • Връщане на парите в 14-дневен срок
 • Купи на изплащане
Препоръчват ли се възглавници за бебета?

Препоръчват ли се възглавници за бебета?

Трябва ли бебето ни да спи на възглавница и от каква възраст е препоръчително да става това? Вижте отговора тук:

Не е учудващо, че много родители често си задават въпроса дали на тяхното бебе ще му бъде удобно да спи на възглавница.

Правилният отговор на този въпрос зависи от възрастта на бебето, както и от пространството му за сън.

Ако бебето ти е по-малко от 2 годишно, използването на възглавница определено не се препоръчва. Бебе, под две години, определено не се нуждае от опора на главата, защото има риск да се задуши по време на сън. Освен това, ако бебето ти обича да се движи и катери много, възглавницата ще му помогне да излиза от кошарката и по този начин има риск да падне и да се нарани. Специалистите дори считат, че използването на възглавница трябва да започне едва след като детето навърши две години и по принцип, когато спре да спи в кошарката. Дори когато навърши тази възраст, не е абсолютно необходимо да спи на възглавница.

Ако все пак решиш детето ти да спи на възглавница, увери се че тя отговаря на специфичните му нужди и не вземай коя да е възглавница вкъщи. Възглавницата трябва да бъде относително твърда, за да не потъва главата на детето в нея и да няма опасност от задушаване. Също така, трябва да бъде по-малка, отколкото обикновена възглавница за възрастен и да може да се изпира често, защото малките деца лесно цапат около себе си.

Ако децата ти страдат от алергии, е най-добре да купиш антиалергична възглавница. Ако все още не си сигурен дали е настъпило времето, когато детето трябва да спи на възглавница, е най-добре да попиташ за мнението на личния лекар. Можеш да изчакаш, докато детето само те помоли за възглавница, или когато видиш, че тя или той трудно заспива върху равната повърхност на леглото.

 • Възможности за плащане в зависимост от твоите нужди
  Можеш да платиш он-лайн чрез кредитна карта, на лизинг с до 36 месечни вноски или при получаване на продукта.
 • 100% гаранция
  Ако по някаква причина не си напълно удовлетворен от продукта, който си поръчал, можеш да го върнеш съгласно условията в документите, придружаващи продукта.
 • Обади ни се
  За доставка, отказ от поръчка, гаранции, сервиз и оплаквания: 02/80 843 56
 • Сигурност
  Заплащане при доставката, без риск от злоупотреба с твоята кредитна карта. Ние гарантираме пълна конфиденциалност на твоите лични данни.

Дормео България

Kaчествени матраци, протектори, матраци с мемори пяна, топ матраци, възглавници, завивки, спални бельо и комплекти и аксесоари. Всичко от което имаш нужда за комфортен и здравословен сън.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС.

Запиши се тук за нашия електронен бюлетин:

ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ

Всички матраци Дормео с 0 лв. доставка и на изплащане с 0% лихва!

Виж повече