Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Качествените завивки дават ли ни гаранция за по-добър сън?

 

Колко добре спим или отпочиваме зависи не само от нашето легло и матрак, но и от материалите, върху които лежим или с които покриваме телата си. Понеже спалните завивки много често се разпъват, когато легнете върху тях или се раздвижите, те са изтъкани от материя, която е издръжлива и устойчива. Два примера за подобни тъкани са памучните завивки и тези, изтъкани с диагонална сплитка.

Материите, използвани за спални завивки са гъсто изтъкани, защото това увеличава тяхната дълготрайност. Те трябва да се изтъкават дори по-плътно, защото е необходимо да задържат пълнежа, като пера или пух, например.

 Различните материали използвани за завивки

Ако коприната е кралица на материите, памукът определено е кралят. И двата материала често се използват при производството на завивки и спално бельо. Памукът е особено популярен, копринените завивки са по-скъпи и не се употребяват толкова често. Завивките от памук се употребяват по-често не само заради достъпната си цена, а и защото са меки на допир и топли, устойчиви са на механичен натиск и се поддържат лесно.

Спалните завивки, направени от вискоза, напоследък се появиха на пазара; те имат сходни свойства с копринените, но се поддържат много по-лесно.

В миналото повечето чаршафи са се тъкали от лен. Тези завивки създават усещане за прохлада и са изключително дълготрайни. Все още можете да намерите ленени завивки в стари скринове, а за да е картината напълно романтична, те ще ухаят на лавандула.

Напоследък, много производители започнаха отново да правят ленени завивки. Те струват малко повече от памучните, но инвестицията си струва. Ленените завивки имат и друго предимство: те са прохладни през горещите летни нощи, а през зимата запазват топлината.

Вълната не е най-добрият избор за спални чаршафи, но тя е особено популярна за завивките. Изключително важно е за здравето ни завивката да е направена от естествени фибри, които имат добри абсорбиращи свойства. Когато фибрите се намокрят от потта, техните характеристики практически не се променят, а гъвкавостта и устойчивостта им на натиск остават същите.

Синтетичните материали не са приятни на допир.

Естествените материали са много по-приятни за тялото, отколкото синтетичните. Във Великобритания най-често използват завивки  от синтетичен материал, което не е най-добрият избор. Синтетичните материали се използват и при производството на юргани, а също и за техният пълнеж.

За производството на спални завивки най-често  се използват следните материи: памук, лен, вълнен плат (особено подходящ за зимните месеци), хавлиена тъкан (подобна на обикновените кърпи, но с малко по-тънка и по-гъвкава нишка), сатен и брокат, които имат характеристики като на коприната.

Как да поддържаме завивката чиста и свежа

Спалните завивки трябва да се изпират често, затова е важно нишката, от която се произвеждат да е издръжлива и устойчива. Поддръжката на завивките е лесна: цветните трябва да се изпират на по-ниски температури, същото се отнася за тези от коприна и вискоза. Белите завивки могат да се изваряват. Завивките трябва да се гладят, защото горещата плоча на ютията унищожава остатъците от прах за пране и прави повърхността им мека и приятна на допир.

Най-добре ги оставете да изсъхнат на простора навън. Важно е също да проветрявате завивките и възглавниците, за да не се задържа по тях неприятна миризма на застояло.       

Значение на цветовете в спалнята

Някои хора вярват, че качеството на почивката зависи и от цвета на завивките. Затова те съветват да избирате по-бледи, неутрални цветове и да избягвате тези в ярки цветове с гол

еми шаблони. Най-добрият избор е белият цвят, следван от маслиненозелен и син. Въпреки това, вие трябва да изберете цвета, който ви харесва най-много и с който ще се чувствате най-комфортно.

Можете да изберете цветовете на завивките в зависимост от темперамента си: ако се с приключенски дух и обичате по-ярките цветове, изберете такива завивки. Ако предпочитате елегантния вид и стил или меки, пастелни цветове, такъв ще бъде и вашият избор.

Правилният избор на завивки се обуславя най-вече от нуждите и предпочитанията ви. В крайна сметка удобството по време на сън и практичността са на първо място преди дизайна и модните тенденции. Изберете най-подходящите завивки за вас и се насладете на чувството за свежест и бодрост след добър сън.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ