Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Качеството на спалните завивки влияе на съня ти

Колко хубаво спим или отпочиваме не зависи само от леглото ни, а и от материалите на спалните завивки и възглавници.

Материята на спалните завивки непрекъснато се разтяга или изпъва, когато лягате, въртите или движите в леглото, затова тя трябва да е изтъкана от възможно най-издръжливи нишки. Два примера за здрави нишки са ленената и диагонална сплитка.

Материите, използвани за спални комплекти се тъкат стегнато, защото това повишава дълготрайността им. Материите, използвани за направата на възглавници и завивки трябва да се тъкат възможно най-плътно, защото трябва да задържат пълнежа като пера, например.

Материали

Ако коприната е кралицата на тъканите материи, памукът определено трябва да е кралят. И двата материала най-често се използват при направата на спалните завивки, като памукът е особено популярен. Памучните завивки са не само популярни заради достъпната си цена; те са меки на допир, създават приятно усещане, топли са, устойчиви на разтягане и се поддържат лесно.

Напоследък започна да се произвежда спално бельо от вискоза, то прилича много на коприненото и има същите характеристики, като се поддържа значително по-лесно.

В миналото повечето спални чаршафи и други спални завивки са се тъкали предимно от лен. Тези спални завивки създават усещане за прохлада и са изключително здрави и дълготрайни. Спалните завивки от лен могат да се намерят още в някой стар скрин, ароматизирани с лавандула. При масовото производство тези завивки започват да се правят във фабриките.

Тези спални комплекти струват повече, но инвестицията си заслужава. Ленените завивки имат и друго предимство: те ви охлаждат през горещите летни нощи, а през зимата запазват топлината.

Вълната не е най-добър избор за спални чаршафи, но е най-често избираният материал за завивки. Много важно е завивките да са направени от естествени фибри, които абсорбират добре водата. Когато фибрите се намокрят от потта, техните характеристики практически не се променят, те са устойчиви на механичен натиск, а гъвкавостта им също се запазва.

Поддръжка

Спалните завивки трябва да се перат често, затова е необходимо нишките, от които са изтъкани, да са здрави и устойчиви. Поддръжката на спалното бельо е лесна; цветните памучни завивки трябва да се  перат на по-ниски температури, същото се отнася и за завивките от коприна и вискоза. Белите памучни завивки могат да се изваряват.

Завивките също трябва да се гладят, защото горещата плоча на ютията унищожава остатъците от праха за пране и прави завивките меки и гладки на допир.

Най-добре е да оставяте спалните завивки да се изсушат на въздух, на простора. Важно е да проветрявате и леглото: изнесете завивките и възглавниците, и ги проветрете на въздух, за да не се задържа по тях  миризма на застояло.

Цветове

Някои хора вярват, че качеството на почивката зависи от цвета на завивката. Те съветват да използвате меки, неутрални цветове и да не купувате пъстри с големи шаблони. Най-добрият избор е бял цвят, а другите цветове – маслинено зелено и синьо.

Поглезете се с нов спален комплект, направен от 100% памук.

Дормео ви глези със своите спални комплекти, направени от 100% памук. 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ