Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Как да си създадете идеални условия за пълноценен сън?

Някога замисляли сте се колко е важна температурата на помещението, в което спите, за качеството на съня ви? Много! Ако е неподходяща, тя може да предизвика безсъние и обратното – правилната температура може да ви помогне да се справите с инсомнията.

Защо ли? Както казва професор Хелър от Страдфордския университет: „Когато заспивате, тялото ви се настройва на определена температура, с която мозъкът се опитва да изравни своята. И така я понижава”. Точно този лек спад предизвиква процеса на заспиване.

Тази реакция на организма може да се сравни със своеобразен „вътрешен термостат”. Ако в стаята е по-скоро хладно, ще ви е по-лесно да заспите. Но ако е твърде студено или пък прекалено горещо, организмът започва да се измъчва, опитвайки се да се нагоди към външните условия. А това най-често води до безсъние. Още по-интересното е, че тези обстоятелства се отразяват най-негативно на качеството на REM съня, по време на който се случват най-важните сънища.

Каква обаче е най-подходящата температура за заспиване?

Много е трудно да се препоръча определена амплитуда, просто защото при всеки човек критериите, за да се чувства комфортно, са различни. По принцип обаче 18-21 градуса по Целзий се смятат за най-подходящи. На ако те не ви карат да се чувствате добре, не се колебайте да експериментирате.

Съществуват и други начини да си създадете идеални условия за пълноценен сън. Например, съветът на експерти от Американската академия за медицина на съня е да мислите за спалнята си като за пещера. Това означава, че тя трябва да е студена, тиха и тъмна! Прилепите правят точно така и с техния 16-часов сън са истински шампиони в това отношение.

Обърнете внимание и на това как ви действат възглавниците от мемори пяна. Ако спите на такива, разбира се. Те създават невероятен комфорт, но понякога с тях може да ви бъде прекалено топло.

Ако пък страдате от студени крайници, обувайте си чорапи, докато спите. В противен случай този проблем може да наруши качеството на почивката ви.

Но може би най-важно от всичко, е да си осигурите спокойствие и да си позволите да релаксирате! 

/* */
Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ