Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Кога трябва да сложите детето да спи?

 

Колкото повече расте детето, толкова повече отказва да си ляга рано. Някои родители имат железни принципи и правят всичко под час, други пък се доверяват на инстинктите на детето и му дават по-голяма свобода. Кое е по-правилното?

Всъщност отговорът е субективен, но при всички положения, подрастващите не трябва да стоят до късно през нощта. И, за да създадете правилен режим на детето си, ви предлагаме една ценна информация, която ще ви помогне. Вижте колко часа трябва да спи едно дете според възрастта му.

Дете от 1до 2 години: 14 часа на денонощие

12-часов сън от 19 до 07 и една следобедна дрямка може би са най-добрият вариант за децата на тази възраст. Ще се наложи родителите да вложат малко насърчаване, но в крайна сметка всичко е за доброто на мъника.

Дете от 3 до 6 години: 12 часа на денонощие

В този случай може следобедната дрямка да отпадне или пък да съкратите нощния сън с 2 часа. Следете как детето се чувства по-добре и преценете кой вариант да наложите.

Дете от 7 до 12 години: 10-11 часа на денонощие

Най-големият проблем, с който се сблъскват родителите на децата в тази възраст, е, че те приемат лягането за задължение. Съответно и обичат да хитруват или да правят сделки. Но с малко повече ловкост и правилен стимул, ще можете да поддържате здравословен режим на сън.

Дете от 12 до 18 години: 8-9 часа на денонощие

Може би ви се струва странно, че същият този тийнейджър, който едва-едва будите за училище, всъщност се нуждае от по-малко сън, в сравнение с малкото дете, което скача веднага, щом се покаже слънцето. Проблемът обикновено се крие в будуването до късно вечерта. Пред компютъра, пред телевизора, а след това с телефона в леглото… В никакъв случай не омаловажавайте желанието за самостоятелност, но не бива и да допускате детето ви да стои будно до малките часове.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ