Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане
Колко е важно да спиш на удобна възглавница

Колко е важно да спиш на удобна възглавница

Много важно е да имаш правилно избрана възглавница, каквато не само създава усещане за комфорт, но предпазва главата, врата и гърба от болки и помага на гръбнака ти да остане в правилна позиция.

Много важно е да имаш правилно избрана възглавница, каквато не само създава усещане за комфорт, но предпазва главата, врата и гърба от болки и помага на гръбнака ти да остане в правилна позиция. Тя също така, трябва да те предпазва от алергени и да ти осигурява възстановяващ, но и най-вече здравословен сън.

Спането върху неподходяща възглавница може да причини различни видове болка и значително да навреди на здравето. Освен това, може да доведе до сериозни странични ефекти като депресия или сърдечни проблеми.

Кога трябва да сменим възглавницата си?

Препоръчва се да сменяме възглавницата си на две-три години. Няколко признака, които показват, че трябва да си купим нова възглавница:

1. Често се будиш с главоболие, схванат врат или болки в мускулите. Болките в главата, врата, гърба, и дори краката, могат да се причинят от спане върху стара възглавница. Причината за това е недостатъчната подкрепа на врата, която впоследствие се отразява на целия гръбнак. Правилно избраната възглавница трябва да оказва добра поддръжка на главата и врата и да осигурява правилна позиция на тялото.

2. Възглавницата ти е хлътнала, на бучки или деформирана. Възглавница, която е деформирана или на бучки, не оказва нужната подкрепа на врата и главата. Смени възглавницата си, ако трябва да разтръскаш и набухнеш пълнежа, за да се чувстваш комфортно. Можеш да познаеш, че е дошло време да смениш възглавницата си по следния начин: ако след като я сгънеш на две, не се изпъва веднага, а й трябва малко време отново да заеме предишната си форма. Удобната възглавница се адаптира към формата на главата и по този начин теглото ти се разпределя равномерно, а гръбнакът ти е в правилна позиция, без върху него да се оказва излишно напрежение.

3. Страдаш от алергии или астма. Възглавниците събират течности от тялото и кожни клетки, привличащи прашни частици, които са един от най-честите алергени. Възглавницата се превръща в развъдник на бактерии, привлича прашни частици и плесени. При използване на възглавницата, докато дишаш, отделяш слюнка, което също е фактор за създаване на нездравословна атмосфера. По този начин можеш да развиеш алергия или астма. Затова, експертите препоръчват на страдащите от алергия да сменят възглавниците си на всеки две години. За да снижиш риска от появата на алергии, изпирай възглавницата си в топла вода и използвай калъфки, които не позволяват събирането на алергени.

4. Възглавницата ти е на повече от две или три години. Дори да не можеш да ги видиш, бъди сигурен, че тази екосистема (от микроорганизми) съществува и живее там, след две или три годишна употреба. Смени я след този период, дори да не си забелязал очевидни знаци, показващи изхабяване.

5. Възглавницата има неприятен мирис. Това със сигурност е причинено от бактерии, плесени или пот и е очевиден знак, че използването на възглавницата трябва да приключи.

6. Не можеш да се наспиш добре. Ако не можеш да се наспиваш както трябва и се въртиш и обръщаш по цяла нощ, новата възглавница може да е решение за твоя проблем. Липсата на добър сън води до редица здравословни проблеми. Прекарваме една трета от живота си в леглото, като през това време главата ни отпочива на възглавница. Затова е особено важно, тя да е качествена – това е ключов фактор за пълноценен сън. 

Аз и възглавницата ми –време е за промяна?

Ето някои съвети как да прецениш, че вече е време да си вземеш сбогом с досегашната си възглавница. Хората редовно сменят матраците, завивките, спалните комплекти и от време на време цялото легло, но скромната възглавница си стои на леглото, за да се използва отново и отново. Кога е точното време да я сменим?

Образуват се бучки

Възглавницата ти има бучки? Ако това е така, дните й са преброени. За да имат главата и вратът ти поддръжка през цялата нощ, във възглавницата ти не трябва да се образуват бучки.

Тестът със сгъване

Ще мине ли възглавницата ти теста на сгъване? Ако имаш възглавница с пълнеж от пера, сгъни я на две и после я остави да се разгъне. Тя трябва бавно да си възвърне предишната форма. Ако възглавницата ти е от синтетични материали, трябва да възвърне оригиналната си форма по-бързо, отколкото напълнената с пух. Ако е изработена от мемори пяна, ще е по-трудна за тестване. Опитай, за да видиш как възвръща формата си. Трябва да можеш да я натиснеш в средата, за да провериш еластичността й, но не напълно до долу.

Тестът на време

Помниш ли последния път, когато си купи възглавница? Ако отговорът е отрицателен, е време да си купиш нова. Възглавницата трябва да се сменя в период от 18 до 24 месеца. Ако си използвал възглавницата си по-дълго, трябва да си купиш нова.

Чувстваш болки

Една от главните причини хората да сменят възглавниците си е, че се събуждат с болки във врата и гърба. Важно е да имаш възглавница, осигуряваща подходяща опора на тези места. Иначе вратът и гърбът ти могат да изтръпнат, докато спиш. Неудобният матрак може да причини същото, затова навярно е време да прецениш дали не трябва да смениш и него.

Неприятен мирис

Ако усетиш неприятна миризма от възглавницата си, е време да се отървеш от нея. Тези миризми могат да се причинят от бактерии и плесени или просто насъбрали се мъртви кожни клетки и пот. Поддържай свежестта на възглавницата си като проверяваш често дали е запазила качествата си.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ