Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Матрак с пружини VS матрак от мемори пяна

 

Може би ще се изумите, ако ви кажем, че единствената причина матраците с пружини да са все още на пазара, е тяхната себестойност. Те са страшно евтини, а печалбите, които генерират на своите производители и разпространители, са огромни. Само за информация, пружинната система в обикновения матрак струва само около 13 $!

 

И, за да сте по-добре информирани за качествата, предимствата и недостатъците на матрака с пружини и матрака от мемори пяна, нека направим едно бързо сравнение.

 

 

Качество и комфорт

 

Матракът с пружини може да ви създаде първоначална илюзия за комфорт, благодарение на визуално привлекателната си повърхност, но истината е, че той няма как да ви предостави нужната опора и удобство. Правилната поддръжка е невъзможна, защото пружинната система се противопоставя на всички точки от тялото ви с една и съща сила. Това води до лошо кръвообращение, въртене в леглото, неспокоен сън, болки и схващания. Освен това тези матраци се износват с около 16% още през първата година от ползването им.

 

Матракът от мемори пяна, обаче, осигурява опора там, където е необходимо. Той разпространява телесното тегло равномерно и запомня извивките на тялото. Неговата система намалява противопоставянето с до 80%, което позволява да спите спокойно, удобно и пълноценно. Без болки, въртене и схващания. Освен това, матраците от мемори пяна не издават никакъв шум, ако се местите по време на сън, което позволява на партньора ви да спи необезпокояван.

 

 

Чувствителност към температурата

 

Матраците с пружини не регулират телесната температура. За да стане това, те трябва да имат в изработката си и мемори пяна.

 

Отличната клетъчна структура на матраците от мемори пяна ви държи хладно през лятото или топло през зимата.

 

 

Хипоалергенна природа

 

Матраците с пружини съдържат материали, в чиито състав има химикали, неподходящи за хора с алергии и астма.

 

Матраците от мемори пяна са проветриви и са добре известни със своята противоалергична природа. Те не само са подходящи, но и силно препоръчителни за хора с алергии, екземи, астма и дихателни проблеми.

 

 

Основни недостатъци

Матраците с пружини:

-          Започват да се свиват след 1-2 години, като губят 16% от издръжливостта си още през първата година;

-          Те имат максимум 10 години гаранция;

-          Не осигуряват правилна опора на гърба и гръбнака;

-          Не разпространяват тежестта на тялото равномерно;

-          Създават чувство за дискомфорт, предизвикват болки и схващания.

 

 

Матраците от мемори пяна:

-          Поради високото качество на използваните материали, те са скъпи. Разходите обикновено са свързани с материалите, а не с труда, затова колкото по-скъп е един матрак от мемори пяна, толкова по-висококачествен е той;

-          Някои матраци от мемори пяна имат нужда от повече време да се възстановят след адаптация към тялото;

-          Матраците от по-евтина мемори пяна имат остра, неприятна миризма, когато са още нови.

 

 

Заключение

 

Матраците с пружини са доста остаряла технология. Те са все още популярни заради ниската им цена и високата печалба (над 100%). Те също така се нуждаят от подмяна на всеки 5-10 години.

 

Матраците от мемори пяна са по-скъпи, но със сигурност ще допринесат за вашето здраве и пълноценен сън. При това те осигуряват максимален комфорт в продължение на 15-20, дори и повече години.

 

Имайки предвид, че човек прекарва средно 30% от живота си в сън, няма как да пренебрегнем значението на качеството на матрака! От спокойния и пълноценен сън зависи и общото здравословно състояние, както на децата, така и на възрастните. Освен това, съгласете се, че настроението, работоспособността, енергията и мотивацията на всеки човек са многократно по-добри, когато се чувства отпочинал.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ