Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Мини кабини за сън на летищата – модерният начин за спокойно пътуване

Пътниците, които постоянно летят със самолет, често са изправени пред доста... изчакващи ситуации. При забавяне на полетите се налага твърде дълъг престой на летището и човек се чувства като в капан. От друга страна, когато имат прикачвания, някои пътници сами избират да останат на летището. Или поне в непосредствена близост до него. Просто, защото не разполагат с достатъчно време, за да отседнат в хотел.

Всичко това обаче действа много изтощаващо на организма! И точно затова на някои летища по света се появява интересна и много добра възможност за отдих. Става дума за специални шумоизолирани кабинки, оборудвани с легло, а обикновено и с телевизор, бюро и Интернет връзка. Изобщо – те предлагат всичко необходими, за да може човек да се отпусне и да си осигури доза релакс, докато е на път!

Тези капсули набират все по-голяма популярност по летищата в Европа, а в САЩ и най-вече Япония, където се появяват за първи път, са страшно предпочитани. Идеята за създаването им възниква още през 1980 г. в Страната на изгряващото слънце. Тя е плод на желанието на все повече хора да получат спокойствие и възможност да работят необезпокоявано, без да напускат летището. Какво да ви кажем? Японският работохолизъм е пословичен.

Капсулите за отмора обаче се оказват много полезни и функционални и бавно, но сигурно, започват да набират почитатели и в други страни. През 2009-та са отворени 13 такива в Philadelphia International Airport, а през 2011 г. още 5 в Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Те се резервират в интервали от 15 минути и са на разположение на пътниците 24 часа, 7 дни в седмицата. Кабинките на тези летища си имат кушетка със спално бельо, възглавници, будилник, телевизор, бюро и стол. Скоро пък се очаква подобни местенца да бъдат отворени в Далас и Чикаго.

„Нашата цел винаги е била да предоставим по-здравословна среда на пътуващите“ - обяснява един от създателите на подобни проекти – Даниел Соломон. Неспокойните нощи, неправилното хранене, умората... Всички те неминуемо се появяват като следствие от висенето по летищата. А тези негативни ефекти могат, ако не да бъдат напълно избегнати, то поне значително намалени с помощта на мини хотелчетата.

В Европа тази идея също се радва на голяма популярност. В така наречения Yotel можете да отседнете на летища „Gatwick“ и „Heathrow“ в Лондон, както и на Schiphol в Амстердам. Всеки Yotel разполага с 32 частни кабини, които са оборудвани с удобно легло, санитарен възел с душ, бюро със стол, телевизор с кабелна и Интернет. На съвсем малко пространство и по изключително компактен начин е събран целият комфорт за почивка и спокойна работа, от който се нуждае човек!

В Германия също ще срещнете подобни кабини. Те се появиха в Мюнхен, но бързо се разпространяват и в други градове. Дубай също не остава по-назад...

Изобщо, удобството, което създават мини хотелчетата на летищата се доказва все повече и повече във времето. А бумът на тази идея може да ни убеди още веднъж колко са важни сънят и спокойствието за човек!

А вие какво мислите за тази идея?

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ