Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Наспиват ли се достатъчно децата ти?

Знаеш какво е да не се наспиш – настроението ти често се сменя, уморен си и ти е трудно да се концентрираш. Но независимо как се чувстваш, децата ти се чувстват дори по-зле, когато не се наспят достатъчно. Сигурен ли си, че те се наспиват наистина добре? Ето някои знаци, по които сам да прецениш.

Децата ти стават трудно сутрин

Можеш да го считаш за напълно нормално – всъщност, на кого му се става сутрин? Обаче, има разлика между това да ставаш рано и да не ти достига достатъчно сън. Наистина, разликата на пръв поглед може да не се забелязва, но е лесно да установиш проблема. Опитай се да накараш децата ти да си лягат по-рано – един час ще свърши работа. Ако забележиш, че след това имат по-малко проблеми със ставането сутрин, следователно преди не са се наспивали добре.

Децата ти са раздразнителни

Както при възрастните, раздразнителното поведение често е знак за липса на достатъчно сън и при децата. Разстройват се по-лесно от обикновено и са много нетърпеливи, както и ти, ако си спал твърде малко през нощта. Раздразнителното поведение в децата често се интерпретира като симптом на най-различни други заболявания, но преди да гадаеш, опитай първо с достатъчно сън. Деца, които се наспиват достатъчно, са по-отпуснати, по-търпеливи и не толкова нервни, затова ако осигуриш на децата си един час сън повече, това значително ще подобри качеството на техния и следователно на твоя живот.

Децата ти са твърде емоционални и свръхчувствителни

Някои деца са по-чувствителни, отколкото други, истина е. Обаче, ако децата ти са прекалено емоционални, за тяхно добро е да се опиташ да ги сложиш да си легнат малко по-рано. Недоспиването и раздразнителността си приличат: ако не се наспим достатъчно, не се чувстваме добре в кожата си и реагираме прекалено остро на ежедневните ситуации. Ако децата ти са твърде нервни, една обикновена промяна в навиците им на сън може да даде необходимия резултат. Помни, че не само количеството, но и качеството е важно, а некачественият сън често е повод за прекалената емоционалност и свърхчувствителност. Затова се замисли и за възглавницата, на която спите ти и твоите малчугани. Дали тя е удобна, осигурява ли опора на гръбнака в естествената му позиция? Ако отговорът е „не“, е време да помислиш как да осигуриш здравословния и комфортен сън, от който ти и твоето дете се нуждаете. Дормео ти предлага Анатомична възглавница Мемосан 3 нива. Тя е мека, но достатъчно стабилна, за да осигури опора и да намали напрежението, натрупано през деня. С нея ти и твоето семейство спите спокойно през цялата нощ и се събуждате отпочинали и заредени с нови сили. 

Децата ти са хиперактивни

На пръв поглед не звучи логично, но хиперактивността всъщност е симптом за липса на достатъчно сън. Независимо от факта, че обикновено не се усещаме достатъчно енергични, ако не се наспим добре, хиперактивността може да стане повтарящ се механизъм на реакция, с която децата се адаптират, за да могат да издържат през деня. Начинът за справяне с този проблем е да накараш децата да си легнат рано; ако останат будни прекалено дълго, после много по-трудно ще заспят. Колкото повече се уморяват, толкова по-дълго ще бъдат будни и скоро ти се озоваваш в порочен кръг, от който няма лесно измъкване.

Децата ти имат проблеми в училище

Всички имаме силни и слаби места, затова е напълно естествено на децата ти да им върви по един предмет повече отколкото по друг. Ако децата ти имат проблеми с всички предмети и на теб ти се струва, че не се справят добре в училище, значи е време да се опиташ да намериш причините. Липсата на интерес към училището може да е резултат от лоша концентрация, а тя се получава вследствие на недостатъчно сън. Преди да си помислиш, че трябва да помогнеш на децата си с домашните, първо се опитай да им осигуриш малко повече сън; ще останеш учуден как тази малка промяна може да подобри нещата.

Децата ти трудно остават будни през деня

Това е много ясен знак, че трябва да спят повече, но за съжаление, не му се обръща достатъчно внимание. Наблюдавай кога те имат трудност да останат будни през деня: заспиват ли често, докато четат, гледат телевизия или се возят в колата? Това определено са ясни знаци, че децата ти се нуждаят от малко повече сън. Имай предвид, че кратките подремвания през деня не са най-добрият начин да се справиш с проблема. Ако децата ти са по-малки, можеш да им позволиш да подремват през деня, но за по-големите деца е по-добре да спят дълъг, непрекъсван от нищо сън през нощта. Така ще бъдат бодри през целия ден.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ