Твоята количка е празна!

Опитай
 • Бърза доставка от куриер
 • Връщане на парите в 14-дневен срок
 • Купи на изплащане

Не пренебрегвай съня си!

Всички знаем, че добрият сън е много важен за физическото и умствено здраве. Но дали сме наясно, че той също така влияе и върху външния ни вид?

Прочети защо не бива да пренебрегваме съня.

1. Сън за здраве

Както храната, сънят е основна необходимост за живот. Експертите са съгласни, че сънят се отразява на здравето ни: както на физическото, така и на душевното ни състояние.

Липсата на сън причинява много заболявания. Сънят повишава кръвното налягане, стимулира имунната система, метаболизма, състоянието на ума и настроението ни. Сериозна липса на сън може да доведе до депресия.

Ние сме отговорни за съня си! Ако се наспиваме достатъчно, ще се чувстваме по-добре и ще изпълняваме задачите си с повече лекота, ще мислим по-концентрирано и ще бъдем по-ефективни в професията си.

2. Наспивай се добре, за да изглеждаш добре…

Със сигурност си чували мита, че повече сън означава по-красив външен вид. Не ти се вярва? Много изследвания и факти доказват положителните ефекти на достатъчните часове сън и връзката им с нашата красота.

Докато спиш, кожата ти диша и се възстановява. Кожните клетки се обновяват по-бързо през нощта, затова кожата ти е още по-светла и красива, след като си се наспал добре.

Сънят влияе и на теглото ти

Недостатъчното сън оказва ефект и на теглото ти. Ако спиш лошо и нередовно, това може да се отрази на килограмите ти.

Ако спиш редовно, поддържаш високо ниво на хормоните си, балансирайки усещането за засищане, следователно и хормона, който се отразява на апетита.

За да се чувстваш добре, за да бъдеш здрав и красив, се препоръчва да спиш поне седем-осем часа на нощ.

3. Изборът на подходящ матрак е най-важен

Матракът, на който спиш, трябва да ти е удобен, за да се наспиваш добре. Но изборът на точен матрак е голям проблем за повечето хора, защото не могат да решат какъв предпочитат – твърд или мек.

Ако матракът е прекалено твърд, мускулите и гръбнакът ти ще се огъват през цялата нощ. Ако пък е прекалено мек, няма да окаже нужната поддръжка на тялото ти.

Затова, преди да си купиш матрак, събери следната информация:

 • Качество и адаптивност на матрака;
 • Материал на матрака – разбери кой материал е най-подходящ за теб, ако имаш алергии;
 • Позицията на сън и кой матрак е най-подходящ за вас, ако спиш настрани, по гръб или по корем;
 • Какъв матрак харесва партньора ти. Ако не може да се споразумеете за решение, от което и двамата да сте доволни, ти препоръчваме матрак с двойно завъртащо се ядро, за да може всеки да избере страната , която повече му харесва.

4. Съвет за добър сън

 • Преди сън, избягвай кафе, черен чай, никотин и други стимуланти.
 • Избери матрак от качествени, проветриви материали.
 • Температурата в спалнята не трябва да надвишава 25°С.
 • Осигурете добра вентилация в спалнята.
 • Завивките, възглавниците, подматрачните рамки и други аксесоари също имат важна роля.

Иновативни матраци за добър сън

Дормео с гордост представя най-новото си поколение матраци Дормео Октаспринг®. Техните пружини са направени от пяна, последно откритие при производството на матраци и новост на пазара.

Уникалната характеристика на пружините от пяна е тяхната 3D адаптивност към тялото. Това означава, че всяка пружина Октаспринг ® динамично се адаптира към формата и движенията на тялото по време на сън и не създава обратен натиск.

Друго предимство на матраците Октаспринг® е тяхната оптимална проветривост, осигурена от пружините от мемори пяна, които са оформени като восъчна пита. Благодарение на тази форма, въздухът преминава лесно, осигурявайки добра проветривост на матрака.

12 правила как да избереш добър матрак

1. Оказва ли матракът подходяща поддръжка на тялото ти?

Матракът трябва да осигури подходяща поддръжка на гръбнака, за да спи тялото ти в най-естествената си позиция. Само по този начин ще се предпазиш от болки в гърба и ставите и ще освободиш тялото си от всякакъв натиск, докато спиш.

 • Ако имаш проблеми с гръбнака, избери по-твърд материал като латекс.
 • Ако досега си нямал проблеми с гръбнака и врата, избери матрак от мемори пяна. Така ще се предпазиш от здравословни проблеми в бъдеще, които могат да бъдат причинени от лош матрак.

2. Адаптира ли се матракът към формата на тялото и теглото ти – анатомичен или ортопедичен?

За добър сън се нуждаеш от матрак, който оказва добра поддръжка на тялото и дава възможност на гръбнака оптимално да се отпусне. Това означава, че матракът перфектно се адаптира към всяка част на тялото ви, като му дава възможност да се наслади на по-дълъг и дълбок сън, без мятане и въртене.

3. Защо прекалено твърдият и прекалено мекият матрак са неподходящи?

 • Ако матракът е прекалено твърд, той оказва на тялото ти поддръжка само в няколко места.
 • Ако матракът е прекалено мек, няма да окаже на тялото ти достатъчно опора или напротив- ще я окаже, но на грешните места.

Необходима поддръжка трябва да има основно в областта на кръста, раменете и врата. Важно е теглото на тялото ти да бъде равномерно разпределено по цялата повърхност на матрака. По този начин гръбнакът ще бъде в правилна позиция и на теб ще ти е удобно, когато легнеш. На повечето матраци тежестта на тялото ти се концентрира само в една точка – седалището.

4. Матракът анти-алергичен ли е (защитава ли те от акари, плесен и бактерии)?

Броят на пациентите, страдащи от алергии, се увеличава. Една от най-честите причини за алергия несъмнено са акарите, които се завъждат в обикновените матраци.

Проучвания показват, че матрак, който използваш приблизително около две години, съдържа около два милиона живи или мъртви акари, които се превръщат в невидим облак от прах, когато се мяташ и обръщаш в леглото. Необходимо е да избереш матрак, който ще те предпазва от алергии и бактерии.

5. Проветрив ли е матракът (позволява ли добра циркулация на въздуха и топлината)?

Важно е материалът  в матраците ефективно да регулира влагата и топлината. Матракът не трябва да съдържа влага и в същото време трябва да те затопля. Тяло, лежащо на влажен и студен матрак трябва да изгаря повече енергия, за да се поддържа топло, което причинява проблеми със съня.

6. Удобен ли е матракът?

Матракът, на който спиш, трябва да бъде удобен. Това означава, че трябва да се чувстваш добре върху него. Освен всичко, трябва да може добре да си отпочинеш и да събереш необходимата ти енергия. Качеството на съня ти зависи в голяма степен от структурата на матрака и материалът, от който е изработен.

7. Защитава ли те матракът срещу натрупването на прах?

Трябва да избереш матрак, който да не се събира прах, а причина за неговото натрупване е статичното електричество. Електромагнитен смог се образува около всякакви предмети, излъчващи електромагнитни вълни: телевизор, радио, електрическа инсталация и контакти. Материи, в които са вплетени карбонови нишки, предотвратяват навлизането на електромагнитна радиация в текстилната материя.

8. Направен ли е матракът от екологични материали, с грижа за природата?

За съжаление, разработването на нови материали увеличава замърсяването на природата. Увеличава се производството на вещества, които имат вредно въздействие върху човешкото здраве. Избери матрак, направен по приетите екологични стандарти, използвани в текстилната индустрия.

9. Предлага ли ти производителят многогодишна гаранция, която да важи не само за покритието, но и за самото ядро на матрака?

Ако производителят ти предлага гаранция за ядрото на матрака, това означава, че ще го замени с нов, ако се появят проблеми. Десет години и повече е доста дълъг период. Продавачът трябва да има силни аргументи, за да дава такава гаранция: това означава, че продуктът му е висококачествен.

Дормео ти дава до 15 години гаранция на всички матраци. Защото качеството има значение.

10. Най-добра ли е цената на избрания от теб матрак в сравнение с другите марки от същия вид?

Преди да решиш да купиш матрака, посочи предимствата му  и ги сравни с матраците от същия вид на останалите производители. Може да откриеш и купиш матрак със същите качества на много по-добра цена.

Дормео отдавна търси да намери оптималния баланс между цената и качеството на матрака. Това означава, че предлагаме висококачествени матраци на атрактивни цени. Матраците Дормео имат предимствата, които други (много по-скъпи) нямат.

11. Може ли да върнеш матрака без да заплащате допълнително, ако не си доволен от него?

Голямото разнообразие от продукти на пазара може да те подведе да купиш матрак, който да не може да ти осигури желания комфорт. Затова е много важно производителят да ти даде достатъчно време, за да тестваш матрака. Това означава, че може да го използваш за няколко дни и ако не си доволен от него, да го върнеш без да даваш обяснение, а парите ще ти бъдат възстановени.

Матраците Дормео имат 30-дневен тест период, изпробвай ги и прецени кой е най-подходящият за теб матрак.

12. Предлага ли производителят комплексни услуги (по време и след покупката)?

Купи си матрак от производител, който предлага комплексни услуги-лесен начин за поръчка, начин на плащане според твоите предпочитания, доставка до дома, няколко годишна гаранция, възможност за връщане на продукта, консултация и съвети.

 

 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ