Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Осъзнат сън. Или можем ли да контролираме сънищата си?

 

Контролирането на сънища отдавна е излязло от границите на Холивудските филми. То може да се практикува от всеки един от нас. За целта трябва да достигнете до състоянието на така наречения осъзнат сън (lucid dream). В него човек разбира, че всъщност сънува, а това му дава възможност съзнателно да насочва съня си. Така например, ако сънувате, че падате от висока сграда, можете да трансформирате кошмара в летене в облаците. Или разходка сред прекрасна зелена гора. Или каквото си решите! Но как да достигнете до състоянието на осъзнат сън? На първо място трябва да знаете, че се изисква време, постоянство и комфортна среда на сън. Макар че, редица специалисти в областта твърдят, че ще са ви нужни само 5-6 дни, ако следвате тези насоки.

 

1. Правете си кратки дремки през деня

Освен, че ще бъдете по-малко уморени, по време на следобедната дрямка е много по-вероятно да сънувате осъзнат сън. Което е чудесна предпоставка да се упражнявате в насочването му.

2. Обърнете по-голямо внимание на заобикалящата ви среда

Много хора прекарват по-голяма част от деня си с вътрешен фокус. Започнете да обръщате внимание на предметите, които ви заобикалят, цветовете, звуците, опитайте се да запаметявате цели гледки.

3. Слушайте музика, докато спите

Пуснете си песни, които предизвикват във вас определени спомени (най-добре позитивни) и заспивайте на тях. Но нека в плейлистата ви има и релаксираща музика. По този начин в съзнанието ви ще изникват познати картини, а звукът ще ви напомня, че сънувате.

4. Записвайте се докато спите

Един диктофон на нощното шкафче ще ви свърши чудесна работа. Прослушвайки записа, обърнете внимание на звуците, които издавате, думите, които изричате и изобщо поведението ви по време на сън. По този начин ще се изучите в това състояние, а и веднъж завинаги да разберете дали хъркате нощем.

5. Яжте пикантни храни

Храните със силни и ароматни подправки имат интересно въздействие върху тялото. Почти като някои медикаменти. Те са в състояние да предизвикат много ярки и необичайни сънища, а точно те са най-често и осъзнати.

6. Използвайте утвърждения

Не си повтаряйте: „Ще се опитам да сънувам осъзнат сън.“ или : „Може би тази вечер ще успея да сънувам осъзнат сън.“. Вместо това твърдо заявете: „Тази нощ ще сънувам осъзнат сън.“

7. Настройте си алармата

Направете алармата да ви събуди 3-4 часа след като заспите. Станете и се разходете за няколко минути. Подобно разстройване на съня не се препоръчва по принцип, но в случая ще го правите само за няколко дни. Събуждането през нощта ще ви помогне да анализирате „остатъците“ от съня ви, както и да ги запаметите добре. Лягайки си отново да спите, вие ще можете да „продължите“ този сън и да контролирате развитието му.

8. Проверявайте дали сте будни

Както, когато сте сънували кошмар и търсите доказателство, че всичко е било само сън. По същата схема действайте всяка сутрин. Научавайки се да правите разлика между действителност и сън, ще ви е много по-лесно да разбирате кога всъщност сънувате. Или с други думи – ще достигнете по-бързо до състоянието на осъзнат сън.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ