Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Победи есенните настинки със 7 лесни стъпки

Отново подсмърчаш? Е, не си единственият, защото есента е сезонът на настинките, което прави мрачните есенни дни още по-неприветливи. Не се страхувай – определено знаем как  да се предпазиш от грипа: ето 7 лесни стъпки, с които да го победиш. 

Стъпка #1: Мий често ръцете си

Най-добрият начин да се справиш с неприятните есенни настинки е на първо място да вземеш предпазни мерки. След като повече от вирусите се разпространяват чрез контакт с други хора или с повърхностите, които докосват, най-лесният начин драстично да намалиш вероятността да се разболееш, е да миеш често ръцете си със сапун и топла вода. Това е особено важно, ако имаш ежедневно контакт с много хора или често използваш обществени тоалетни.

Стъпка #2: Остани достатъчно активен и през есенния сезон

Друг ефективен начин да се предпазиш от настинка е да си сигурен, че тялото ти е готово да се справи с този проблем. Как да го направиш? Най-лесният начин е да останеш активен през студения, дъждовен сезон, като по този начин поддържаш имунната си система в най-добра форма. Да, със сигурност тичането и карането на колело навън няма да са едни от най-приятните дейности през мрачните есенни дни, но ти лесно можеш да ги замениш като се запишеш на тренировки или си направиш собствен, удобен фитнес салон у дома.

Стъпка #3: Пий много чай

Не всеки чай ще има желания ефект. Най-добрите чайове за справяне с настинките са билковите и плодовите, а за най-добър резултат трябва да добавиш няколко капки лимонов сок и една-две лъжици натурален мед. Това естествено лекарство ще подсили имунната ти система и в същото време ще облекчи неприятните симптоми на грипа като запушен нос или възпалено гърло, ако не си успял да се предпазиш и вече си се разболял.

Стъпка #4: Откажи пушенето

Ако си пушач и продължиш да пушиш, докато си настинал, неприятните симптоми още повече ще се засилят. Пушенето потиска имунната система, запушва синусите, дразни гърлото, прави дишането още по-трудно и засилва главоболието, затова не пуши, когато си настинал. А после, след като оздравееш, обмисли да спреш пушенето за свое добро. Какво ще кажеш?

Стъпка #5: Облечи се топло

Колко пъти, когато беше дете, са ти казвали да не излизаш навън, когато се застуди, само по тениска? Ниските температури, разбира се, не причиняват директно настинка (тя е вирусна инфекция), но помагат да се потисне ефективността на имунната система. Затова, извади от шкафовете аксесоарите за зимния сезон като шалове, шапки и ръкавици и ги използвай от време на време, дори преди зимата да е дошла. Някои хора могат да ти хвърлят подигравателни погледи, но е вероятно те да прекарат следващите няколко дни вкъщи в леглото, със запушен нос и възпалено гърло, а ти ще се радваш на добро здраве!

Стъпка #6: Наспивай се достатъчно

Каква е връзката между съня и разболяването от грип? Всъщност, голяма! Липсата на сън значително отслабва имунната система, като те прави по-уязвим към вирусни инфекции. Колко точно сън е нужен, за да е достатъчно силна имунната ти система през есента? Зависи: обикновено правилото е 8 часа на денонощие за възрастните (и още час-два за децата), но точно колко часа е нужно, зависи от отделния човек. Прецени колко са оптималните часове сън за теб и ги спазвай, за да се справиш с неприятните вируси, ако атакуват! Ако имаш проблеми със съня, обърни внимание на какво спиш - може би матракът вече се е износил или възглавницата е за смяна.

Стъпка #7: Излизай повече навън

Сериозни сме: изпълзи от топлото одеяло и прекарай повече време навън. Дори слънцето да не е толкова силно като през лятото, то все още е там, зад облаците и ти доставя витамин D, който е необходим, за да работи ефективно имунната система. Само не прекарвай прекалено много време сред големи тълпи хора: със сигурност ще се снабдиш с витамин D, ако отидеш на следобеден концерт , но шансовете да се разболееш от грип също много се увеличават.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ