• Бърза доставка от куриер
 • Връщане на парите в 14-дневен срок
 • Купи на изплащане
Как да се справите с нощното напикаване на детето си?

Как да се справите с нощното напикаване на детето си?

При всички случаи обаче е нужно търпение!

 

При децата до 3-4-годишна възраст нощното напикаване е често срещан проблем, който в повечето случаи е напълно в реда на нещата. Просто, малчуганите все още не са се научили да регулират действието на пикочния си канал. Когато явлението се наблюдава при деца на 6 и повече години обаче, това обикновено говори за по-силна емоционалност и нервност. Дори и в тези случаи обаче няма повод за излишни тревоги от страна на родителите. Те просто трябва да бъдат търпеливи и да се стараят да не стресират допълнително детето.

 

Обикновено точно такъв е съветът на лекарите в подобни случаи. Въпреки това обаче съществуват някои методи, с които може да се помогне на децата да се справят със ситуацията по-бързо. Един от най-лесните, ефективните и елементарните е с мед. Той има способността да задържа влагата в организма и така може да помогне в борбата с нощното напикаване. Народната медицина препоръчва да се дава 1 чаена лъжичка от него на детето преди сън. Това средство е особено полезно при малчуганите на по-голяма възраст, защото действа успокояващо и подобрява съня. Другото му предимство е, че медът е напълно натурално средство и може да се приема дълго време.

 

А това е важно! Защо ли? Ако сте родители на дете, което има проблеми с нощното напикаване, сигурно сте забелязали, че то трудно се събужда, когато се подмокрило. Този факт е накарал учените да водят много изследвания, за да разберат в коя фаза на съня се случва напикаването. Повечето проучвания показват, че това е напълно възможно във всеки един етап на съня, но все пак въпросът остава отворен. Оказва се обаче, че много често явлението се наблюдава в най-дълбоките фази на сън. A това означава, че ще е необходимо и по-дълго време, за да отшуми, защото малчуганите не осъзнават какво се случва.

 

Важно е да се спомене обаче, че не рядко среднощното напикаване може да е сигнал за тревога. То може да е симптом на инфекция на пикочните пътища или на сънна апнея. Има случаи, когато при деца, които са спрели да се напикават нощем, този проблем се възобновява. Това обикновено означава, че детето е подложено на емоционален стрес – о

собено ако сухият период е продължил повече от 6 месеца. В тези случаи е необходимо да се обърнете към психолог и да обградите детето си с много положителни емоции и любов.

 

При всички случаи обаче е нужно търпение и е важно да не карате детето да се чувства виновно и да се срамува от себе си.

 • Възможности за плащане в зависимост от твоите нужди
  Можеш да платиш он-лайн чрез кредитна карта, на лизинг с до 36 месечни вноски или при получаване на продукта.
 • 100% гаранция
  Ако по някаква причина не си напълно удовлетворен от продукта, който си поръчал, можеш да го върнеш съгласно условията в документите, придружаващи продукта.
 • Обади ни се
  За доставка, отказ от поръчка, гаранции, сервиз и оплаквания: 02/80 843 56
 • Сигурност
  Заплащане при доставката, без риск от злоупотреба с твоята кредитна карта. Ние гарантираме пълна конфиденциалност на твоите лични данни.

Дормео България

Kaчествени матраци, протектори, матраци с мемори пяна, топ матраци, възглавници, завивки, спални бельо и комплекти и аксесоари. Всичко от което имаш нужда за комфортен и здравословен сън.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС.

Запиши се тук за нашия електронен бюлетин:

ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ

Всички матраци Дормео с 0 лв. доставка и на изплащане с 0% лихва!

Виж повече