Как да спите спокойно, когато имате грип или настинка?

Как да спите спокойно, когато имате грип или настинка?

 

Как да спите спокойно, когато имате грип или настинка?

 

Ако качественият сън е важен, за да се радваме на пълноценен живот, то в случаите, когато сме болни, той е още по-важен. И... невъзможен!

Знаете колко е трудно да се спи, когато имаш запушен нос и кашляш цяла нощ, нали? Да не говорим, че  отчаяните опити да заспиш действат много по-стресиращо, отколкото възстановяващо. Според Дженифър Колинс - асистент-професор по алергология и имунология в The New York Eye and Ear Infirmary, голяма предпоставка за това е и позата на сън. Той обяснява, че когато човек е в седнало положение, му е много по-лесно да диша през носа. И обратното. Легналата позиция е предпоставка да се диша през устата, а по този начин кашлицата се задълбочава. Няма как да се спи пълноценно в седнало положение обаче, нали?

И все пак, има и хубави новини. Съществуват някои начини, благодарение на които може да се подобри качеството на съня по време на настинка или грип.

Внимавайте със самолечението!

Всеки организъм реагира различно на лекарствата през нощта. При някои хора те могат да доведат до състояние на нервност, тревожност или силно сърцебиене. Затова задължително се консултирайте с вашия лекар, преди да започнете да приемате каквото и да било. И най-важното – не пропускайте да му кажете, ако по принцип имате проблеми със съня.

Освен това! В никакъв случай не смесвайте хапчета за сън с други лекарства! Това може да доведе до доста неприятни последици.

Повдигнете се!

И все пак, добре е да последвате съвета на Колинс, а именно да спите в леко повдигнато положение. За целта се подберете по-висока възглавница. Важно е вратът, главата и гърбът ви да имат стабилна и удобна опора. Ако не сте в идеално легнало положение, ще дишате по-лесно и налягането в синусите ще се облекчи.

Вземете си горещ душ!

Разбира се, той е релаксиращ и полезен. Но причината, поради която се препоръчва в този случай, е че горещият душ има приспивен ефект... Благодарение на охлаждащия ефект, след като излезете от банята! Именно този спад в температурата помага на тялото да се настрои за сън.

Освен това горещата пара подпомага отпушването на носа, хидратира тялото, облекчава симптомите на грипа и настинката и съответно улеснява дишането, докато спите.

Пийнете чай!

Изтъркано, но изпитано средство! Чаят от лайка или пасифлора, например, ще ви помогне да заспите по-лесно и да спите по-спокойно. Добавете и лъжичка-две мед за болките в гърлото и резултатът ще е още по-добър.

Винаги имайте вода под ръка!

Хидратацията е особено важна, когато сте болни. Течащият нос, кашлицата, дишането през устата... Всичко това допринася за обезводняването на организма и за засилването на съответните симптоми. Затова е от особено значение да пиете много вода! Така ще си осигурите и по-спокоен сън.

Опитвайте се да не спите много през деня

Сънят може и да е много важен за по-бързото възстановяване на организма, но ако спите прекалено през светлата част от денонощието, това може да наруши спокойствието ви през нощта. За да не будувате тогава, по-добре се опитайте да будувате през деня.

Не забравяйте най-важните правила на съня!

Трябва да се спи в леко хладно, тъмно и тихо помещение. Всякакви джажи като телефони, телевизори и лаптопи, които излъчват светлина и електромагнитни лъчения, не са препоръчителни. Освен това спалнята е предназначена само за секс и спане! Не забравяйте това!

Не ни остава друго, освен да ви пожелаем сладки сънища!

 • Възможности за плащане в зависимост от твоите нужди
  Можеш да платиш он-лайн чрез кредитна карта, на лизинг с до 36 месечни вноски или при получаване на продукта.
 • 100% гаранция
  Ако по някаква причина не си напълно удовлетворен от продукта, който си поръчал, можеш да го върнеш съгласно условията в документите, придружаващи продукта.
 • Обади ни се
  За доставка, отказ от поръчка, гаранции, сервиз и оплаквания: 02/80 843 56
 • Сигурност
  Заплащане при доставката, без риск от злоупотреба с твоята кредитна карта. Ние гарантираме пълна конфиденциалност на твоите лични данни.

Дормео България

Kaчествени матраци, протектори, матраци с мемори пяна, топ матраци, възглавници, завивки, спални бельо и комплекти и аксесоари. Всичко от което имаш нужда за комфортен и здравословен сън.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС.

Запиши се тук за нашия електронен бюлетин:

ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ

Всички матраци Дормео с 0 лв. доставка и на изплащане с 0% лихва!

Виж повече