• Бърза доставка от куриер
 • Връщане на парите в 14-дневен срок
 • Купи на изплащане
Мелатонинът е важен не само за съня!

Мелатонинът е важен не само за съня!

 

Тези от вас, които са чували за хормона мелатонин, най-вероятно го свързват с въздействието му върху съня и безсънието. Но това, което може би не знаете, е че той играе роля и при други здравни проблеми като рак, хипертония, Алцхаймер, Паркинсон…

 

Мелатонинът е съединение, което помага както за регулирането на съня, така и за регулирането и на други физиологични ритми в нашето тяло. Той се секретира от епифизната жлеза и се влияе от светлината. Тя потиска нивата на мелатонин. Ето защо хората, които работят през нощта и спят през деня, имат проблеми със съня и със здравословното си състояние като цяло.

 

Тъй като мелатонинът има и антиоксидантен ефект, все повече се прилага при пациенти с неврогенни заболявания, мозъчен инсулт и хипертония. Някои интересни проучвания твърдят, че има полза от мелатонина и при ракови заболявания. Едно от тях показва, че пациентите с рак на гърдата, които имат високи нива на мелатонин, се повлияват по-добре от химиотерапията. И не само, относителният смъртен риск при тях намалява с 34%.

 

Друго проучване разглежда пациенти с рак на гърдата, на стомашно-чревния тракт и на белия дроб, които са на химиотерапия. При тези, които приемат 20 мг. мелатонин на ден, се наблюдава понижение на страничните ефекти – умора, нервни усложнения, язви в устата, ниски нива на тромбоцитите и невротоксичност. И най-важното – при тях има по-висок процент на оцеляване.

 

Според друго проучване, мелатонинът е полезен и при мигрена. В продължение на 3 месеца на страдащи от мигрена се дават по 3 мг. мелатонин преди лягане. Резултатите показват, че 2/3 от пациентите имат 50% понижаване на продължителността и тежестта на мигрената.

 

Въпреки резултатите, трябва да отбележим, че тези проучвания са ранни и недостатъчни за абсолютното затвърждаване ролята на мелатонина за нашето здраве. Необходими са още изследвания и обосновки.

 

И, ако все пак решите да приемате мелатонин, то задължително преди това трябва да се консултирате с лекар! Той най-добре ще ви предпише подходящата за вас дозировка и схема на приемане.

/* */
 • Възможности за плащане в зависимост от твоите нужди
  Можеш да платиш он-лайн чрез кредитна карта, на лизинг с до 36 месечни вноски или при получаване на продукта.
 • 100% гаранция
  Ако по някаква причина не си напълно удовлетворен от продукта, който си поръчал, можеш да го върнеш съгласно условията в документите, придружаващи продукта.
 • Обади ни се
  За доставка, отказ от поръчка, гаранции, сервиз и оплаквания: 02/80 843 56
 • Сигурност
  Заплащане при доставката, без риск от злоупотреба с твоята кредитна карта. Ние гарантираме пълна конфиденциалност на твоите лични данни.

Дормео България

Kaчествени матраци, протектори, матраци с мемори пяна, топ матраци, възглавници, завивки, спални бельо и комплекти и аксесоари. Всичко от което имаш нужда за комфортен и здравословен сън.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС.

Запиши се тук за нашия електронен бюлетин:

ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ

Всички матраци Дормео с 0 лв. доставка и на изплащане с 0% лихва!

Виж повече