• Бърза доставка от куриер
 • Връщане на парите в 14-дневен срок
 • Купи на изплащане
Сомнамбулите всъщност могат да помнят действията си

Сомнамбулите всъщност могат да помнят действията си

Сомнамбулите всъщност могат да помнят действията си

 

Когато човек изпадне в състояние на сомнамбулизъм, той е способен на всевъзможни странни неща. При всеки е различно. Едни опустошават хладилника, други си правят среднощна разходка, а има и такива, които правят секс... Но едно е общо за всички – никой не си спомня нищо от преживяното.

Или поне така се смяташе до сега! Защото се оказва, че всъщност нещата не стоят точно така.

Според ново проучване на Университета на Монреал и болница Sacre-Couer сомнамбулите не само могат да помнят действията си, но и са наясно с причините, които са ги подтикнали да ги направят. Защото поведението по време на сомнамбулизъм не рядко си има конкретна причина.

„Грешно се смята, че сомнамбулите правят неща, без да знаят защо. Значителна част от тях си спомнят, какво са сторили и могат да обяснят доводите за действията си“ - обяснява ръководителят на изследването Антонио Здра.

Той доуточнява обаче, че обикновено причините за постъпките им звучат абсолютно безсмислено. Но само на пръв поглед. Така, например, при един от случаите, които са му известни, човек взема своето спящо куче и го отвежда в банята, за да го наплиска с вода. След като сомнамбулът се събудил, обяснил, че домашният му любимец бил целият в пламъци. Това в действителност не било така. Но от друга страна, човекът наистина сънувал, че кучето му гори. А от тук и причината да иска да загаси огъня с вода.

Ето как докато някои хора нямат ни най-малка представа какво са правили и защо по време на сън, други имат обяснение за поведението си и ясно си спомнят мислите, чувствата и емоциите, които са изпитвали.

За повечето хора проблемът с амнезията по време на сомнамбулизъм е наследствен. Четири от пет сомнамбула не си спомнят преживяното и това е характерно и за други представители на фамилията им. Но това не е единствената причина. Често проблемът е предизвикан от липса на достатъчно сън или стрес.

И докато при някои хора случилото се съвсем безобидно, то други могат сериозно да пострадат. Затова е важно да се обърне внимание на подобно състояние и да се вземат навременни мерки.

Най-елементарните и основните са да си осигурите спокойствие, релакс и комфортна среда, която предразполага към качествен сън. Не бива да се пренебрегва и консултацията със специалист обаче!

 • Възможности за плащане в зависимост от твоите нужди
  Можеш да платиш он-лайн чрез кредитна карта, на лизинг с до 36 месечни вноски или при получаване на продукта.
 • 100% гаранция
  Ако по някаква причина не си напълно удовлетворен от продукта, който си поръчал, можеш да го върнеш съгласно условията в документите, придружаващи продукта.
 • Обади ни се
  За доставка, отказ от поръчка, гаранции, сервиз и оплаквания: 02/80 843 56
 • Сигурност
  Заплащане при доставката, без риск от злоупотреба с твоята кредитна карта. Ние гарантираме пълна конфиденциалност на твоите лични данни.

Дормео България

Kaчествени матраци, протектори, матраци с мемори пяна, топ матраци, възглавници, завивки, спални бельо и комплекти и аксесоари. Всичко от което имаш нужда за комфортен и здравословен сън.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС.

Запиши се тук за нашия електронен бюлетин:

ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ

Всички матраци Дормео с 0 лв. доставка и на изплащане с 0% лихва!

Виж повече