Телевизорът в детската стая повишава риска от затлъстяване при подрастващите!

Телевизорът в детската стая повишава риска от затлъстяване при подрастващите!

 

Телевизорът в детската стая повишава риска от затлъстяване при подрастващите!

 

Телевизорът спалнята на детето повишава риска от затлъстяване! Това показва проучване, провело се между 369 деца на възраст от 5 до 18 години.

 

Подрастващите, които имат телевизор в стаята си, са изложени на риск от наднормено тегло с цели 25% в сравнение с тези, които нямат такъв. Освен това имат и по-високи нива на мазнини в кръвта.

 

Имайте предвид, че на такъв риск са подложени и децата, които гледат телевизия повече от 2 часа на ден! Констатациите са направени, след като специалистите са взели предвид и други (обективни и субективни) фактори, които влияят на затлъстяването, като възраст, пол, ниво на физическа активност, начин на хранене…

 

Около 70% от децата имат телевизор в стаята си, а 1/3 от тях имат и проблеми с теглото. Като в проучването се отчитат не само килограмите, но и индекса на телесна маса (съотношение ръст-тегло).

 

Но защо точно телевизорът в спалнята е по-опасен от телевизора в дневната, например? Теориите са няколко. Първо, когато е в спалнята, часовете, прекарани пред него се увеличават многократно. Второ, ако телевизорът работи през нощта, шумовете пречат на пълноценния сън, липсата на който е предпоставка за напълняване. И трето, има голям риск от превъзбуждане и достигане на високи нива на стрес, което също е предпоставка за затлъстяване, а и за редица други здравословни проблеми.

 

Затова препоръката на педиатрите е гледане на телевизия не повече от 2 часа на ден и то далече от спалнята! 

 • Възможности за плащане в зависимост от твоите нужди
  Можеш да платиш он-лайн чрез кредитна карта, на лизинг с до 36 месечни вноски или при получаване на продукта.
 • 100% гаранция
  Ако по някаква причина не си напълно удовлетворен от продукта, който си поръчал, можеш да го върнеш съгласно условията в документите, придружаващи продукта.
 • Обади ни се
  За доставка, отказ от поръчка, гаранции, сервиз и оплаквания: 02/80 843 56
 • Сигурност
  Заплащане при доставката, без риск от злоупотреба с твоята кредитна карта. Ние гарантираме пълна конфиденциалност на твоите лични данни.

Дормео България

Kaчествени матраци, протектори, матраци с мемори пяна, топ матраци, възглавници, завивки, спални бельо и комплекти и аксесоари. Всичко от което имаш нужда за комфортен и здравословен сън.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС.

Запиши се тук за нашия електронен бюлетин:

ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ

Всички матраци Дормео с 0 лв. доставка и на изплащане с 0% лихва!

Виж повече