Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Пази здравето - смени възглавницата и завивката (част 1)

Ако възглавницата или завивката ви са стари то здравето ви може да е изложено на риск!

Знаете ли, че спането върху неудобна и стара възглавница или със стара завивка може да доведе до главоболие, неспокоен сън, лесно раздразнение и невъзможност да се концентрирате? Въпреки висококачественото си производство и пълнеж, възглавниците изгубват удобството си, след приблизително две години, а завивките губят своята плътност и се захабяват. Това е моментът, когато здравето ви вече е изложено на риск.

Какви проблеми причиняват старите възглавница и завивка?

  • пълнежът на възглавницата вече не осигурява достатъчно опора на врата и мускулите; затова сутрин се събуждате изтощени и с болки във врата;  
  • завивката губи своята плътност и равномерност, а повърхността й се захабява;
  • старият пълнеж на възглавниците и завивките може да съдържа акари, които причиняват алергии, засилват симптомите и по този начин застрашават здравето ви;
  • използвате възглавницата и завивката около 8 часа на денонощие, тя попива потта (приблизително 200-300 мл. на нощ), по тях се задържа мъртвата кожа, с която се хранят милионите вредни бактерии и микроорганизми.

Поради тези и ред други фактори експертите препоръчват възглавниците и завивките да се сменят на всеки две години.

В следващата статия ще ви помогнем при избора на нова възглавница или завивка за вашата спалня. Както разбрахме от казаното по горе всеки има нужда да се грижи за здравето си особено по време на сън, когато сме най-уязвими.

Очаквайте следващите няколко съвета относно факторите, които трябва да имате предвид когато избирате нови възглавници или завивки.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ