Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Среброто – най-добрата защита срещу бактерии и микроби!

Антибактериалните свойства на среброто са познати още от древността. Персийците са държали водата си в сребърни мехове, за да я запазят стерилна за възможно най-дълъг период и да предотвратят евентуални заболявания. Египтяните изобретявали специални сребърни контейнери, които да предпазват храната им от плесени и гъби. Първите заселници в Америка пък слагали сребърни монети във водата и млякото.

И въпреки, че отдавана е позната ефективността на среброто срещу редица микроби, бактерии, вируси и гъбички, едва през последните години учените разбират на какво се дължат антибактериалните му свойства. Най-общо казано, среброто пречи на инфекциозния агент да образува химични връзки, които са от жизнена важност за неговото оцеляване. Не случайно тенденцията в световен мащаб е среброто да намери широко приложение в медицинското оборудване и болничното обзавеждане с цел предотвратяване на инфекции.

И, благодарение на развитието на нанотехнологиите през 21 век, функционалността и приложението на среброто стават все по-обхватни. Сребърните наночастици могат да обезвреждат над 650 типа патогенни микроби и да бъдат добавени във всеки един материал или субстанция, което позволява приложението им в множество сфери. При производството н хирургически маски, превързочни материали, медикаменти, хранителни добавки, стъкло, опаковки за храни, електрически уреди. Като дезинфектант в питейната вода, като антибактериален елемент в текстилните продукти и козметиката. И още, и още…

Благодарение на мощните си антибактериални свойства, среброто набира все по-голяма популярност и при производството на матраци, възглавници, завивки и аксесоари за спалнята. Микробите са навсякъде около нас, включително и в леглото ни. И понеже прекарваме голяма част от времето си именно в него, е от особена важност нивата на микробите и бактериите да са възможно най-ниски. Хилядите сребърни йони в метала предотвратяват тяхното появяване и размножаване. Намаляват риска от кожни раздразнения, инфекции и появата на алергии. Проучванията на Националната Здравна Служба в Англия показват, че мебели и повърхности, които съдържат в себе си сребро, могат да намалят бактериалните нива с 99%!

И въпреки, че тепърва предстоят още проучвания за ролята на среброто като антибактериален агент, то практически е доказало своя защитен ефект. Именно заради това хиляди хора по света избират продукти със съдържание на сребро, за да се погрижат за здравето си, както и за това на своето семейство.

/* */
Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ