Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Сънят наистина е луксозна стока!

 

Само времето и историята ще решат дали Маргарет Тачър беше жената, която съсипа Великобритания, или жената, която е модел за подражание на всички независими жени. Но едно е ясно – ако безсънието беше състезателен спорт, Желязната лейди щеше да е световен шампион. Филм по BBC за нейния начин на живот ни припомни, че тя е спала само по 4-ри часа на денонощие! Какво ще кажете за това?!

 

Дали тази цифра е абсолютно коректна няма как да сме сигурни, но ако попитате който и да е от нейното обкръжение, ще чуете, че, когато всички са отивали да си лягат, тя е отивала да работи. В това отношение спокойно можем да я сложим редом до Наполеон Бонапарт, който е казвал, че само глупакът се нуждае от 8 часа сън и до Чърчил, който често е бил само на 4-ри часа сън в денонощието. Определено наследникът на Тачър – Джон Мейджър, е срещнал известно затруднение заради факта, че нейната администрация е била свикнала да работи с неспящ министър-председател.

 

Съвсем логично е да стигнем до въпроса: „Колко всъщност трябва да спим?“ В интерес на истината има много дебати по въпроса. Така например, Карол Уортмън, директор на Laboratory for Comparative Human Biology, отбелязва, че обществата на ловците-събирачи (каквито са пигмеите) спят винаги, когато усетят, че имат нужда от сън – сутрин, следобед, през нощта... В много култури пък е разпространена следобедната дрямка

 

Специалистът Кенет Райт твърди, че сънят трябва да е приоритет! Фейсбук и Туитър постовете изобилстват от теми, свързани със съня или по-скоро с липсата му: „Има ли будни по това време?“, „Имате ли нужда от кафе?“, „За всички, които казват само още 5 минути сутрин!“ Всичко това показва, че масово хората не спят достатъчно! И макар сънят да не е толкова приятен и забавен, колкото секса, въодушевлението, с което се хвалиш, че си правил секс, е същото както, когато се хвалиш, че си се наспал добре.

 

Сънят е капитулация, той е за слабите. Нищо чудно, че толкова известни хора следват Тачърския маршрут. Дизайнерът Том Форд казва, че спи само по 3 часа на нощ. Доналд Тръмп има горе-долу същия график, като заявява: „Как някой, който спи 12-14 часа на денонощие, може да се конкурира с друг, който спи 3 или 4 часа?“

 

Сънят е нещо велико, той е точно това, което ни трябва! Ню Йорк Таймс пусна доста интересен материал за това на какво са готови хората, за да се наспят както трябва. Майка на тризнаци наема за 12 седмици медицинска сестра срещу 300$ на нощ, само за да успее да си почине добре. Мъж пък похарчил 10 000$ за звукоизолация на апартамента си, понеже имал съсед музикант. Да не говорим колко пари дават хората за удобства в спалнята, ароматни свещи, специално осветление и прочие неща, помагащи им да се чувстват спокойни и да си почиват добре. Излиза, че сънят наистина е луксозна стока!

 

Хапчетата за сън, заедно с медикаментите за СПИН, са сред най-често изписваните в САЩ! А най-интересното е, че именно американците са най-големите консуматори на кафе в света! И макар някои хора все още да смятат, че задължителните 8 часа сън са изкуствено наложени като мнение, проучванията безспорно доказват, че именно недоспиването е причина за множество проблеми със здравето, както и за наднорменото тегло, и разсеяността.

 

В един интересен свят, в който постоянно се случва нещо – получаваш съобщения, излиза атрактивна статия, приятел публикува снимките от рождения си ден – да намериш време за сън става все по-трудно. Бориш се с желанието да спиш, за да можеш да свършиш още малко работа, да си догледаш филма или да следиш комуникацията на нечия стена. Само че, Сънчо винаги побеждава! Когато от пресцентъра съобщиха новината за смъртта на Маргарет Тачър, побързаха да отбележат, че краят е бил спокоен. И, че тя е била в леглото по това време…

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ