Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Тайната на пълноценния сън е ортопедичният матрак

 

Откакто животът стана много по-динамичен и напрегнат, а времето за сън все по-малко и ценно, ортопедичните матраци започнаха да си спечелват все по-голяма популярност. И това съвсем не е случайно. Комфортът и предимствата за здравето, които те предоставят, са наистина незаменими.

Какво прави ортопедичните матраци толкова специални?

Най-общо казано, те са проектирани така, че да следват извивките на тялото и да осигуряват надеждна опора на гърба, врата и ставите. И точно това, така просто нещо, ги прави специални и ги отличава от обикновените матраци. Защото осигурявайки ни по-пълноценен сън, те подобряват и качеството ни на живот като цяло.

Но нека бъдем по-конкретни! Нормално, извивката на гръбначния стълб на човек наподобява латинската буква „S”. За да се чувстваме удобно в леглото си, да спим спокойно и да не се събуждаме със схващания на сутринта, тялото ни се нуждае от правилна опора, която да поддържа тази извивка през цялата нощ. Нещо, което традиционният матрак трудно може да осигури. А ще разберете, че вашият е такъв, ако често се събуждате през нощта или сменяте позицията си на сън, защото ви е неудобно.

При ортопедичния матрак е точно обратното – имаш чувството, че се потапяш в комфорт, усещаш как повърхността, върху която лежиш ти приляга перфектно, отпускаш се и заспиваш, без да се въртиш с часове. Някои хора описват това така, все едно спиш върху облак!

Но на какво се дължи тази разликата в усещането?

Дизайнът на ортопедичните матраци е съвсем различен от този на традиционните! Конструкцията им може да е базирана на специални микро капсули или пружини, както и да е изработена от мемори пяна или латекс. Комбинирането на различните материали в един модел също е често срещано. Но най-важното е, че всеки един от тях се адаптира идеално към формата и натиска на тялото. И което е още по-хубаво - те следват извивките и движенията му, независимо от позата на сън. Така осигуряват моментално облекчение на болките в ставите, които обикновено са причинени от напрягането им.

Никакви други фактори не оказват влияние върху промяната на формата на ортопедичните матраци! А това осигурява стабилност и удобство през цялата нощ и ги прави прекрасен избор, когато споделяте леглото си с любим човек. Дори вашият партньор да се върти през нощта или да става и да излиза от завивките, той няма да ви обезпокои. Просто, защото няма да усетите движенията му.

За кого са най-подходящи ортопедичните матраци?

Най-хубавото е, че ортопедичните матраци са подходящи за абсолютно всеки, защото се адаптират към индивидуалните характеристики на тялото. Но те са особено полезни за хората, които често се събуждат със схващания във врата, скованост, както и с болки в гърба.

А ако вие сте един от тях, значи определено трябва да се консултирате със специалист и да си осигурите по-комфортна среда за сън. Ортопедична среда за сън! 

/* */
Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ