Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Телевизорът в детската стая повишава риска от затлъстяване при подрастващите!

 

Телевизорът спалнята на детето повишава риска от затлъстяване! Това показва проучване, провело се между 369 деца на възраст от 5 до 18 години.

 

Подрастващите, които имат телевизор в стаята си, са изложени на риск от наднормено тегло с цели 25% в сравнение с тези, които нямат такъв. Освен това имат и по-високи нива на мазнини в кръвта.

 

Имайте предвид, че на такъв риск са подложени и децата, които гледат телевизия повече от 2 часа на ден! Констатациите са направени, след като специалистите са взели предвид и други (обективни и субективни) фактори, които влияят на затлъстяването, като възраст, пол, ниво на физическа активност, начин на хранене…

 

Около 70% от децата имат телевизор в стаята си, а 1/3 от тях имат и проблеми с теглото. Като в проучването се отчитат не само килограмите, но и индекса на телесна маса (съотношение ръст-тегло).

 

Но защо точно телевизорът в спалнята е по-опасен от телевизора в дневната, например? Теориите са няколко. Първо, когато е в спалнята, часовете, прекарани пред него се увеличават многократно. Второ, ако телевизорът работи през нощта, шумовете пречат на пълноценния сън, липсата на който е предпоставка за напълняване. И трето, има голям риск от превъзбуждане и достигане на високи нива на стрес, което също е предпоставка за затлъстяване, а и за редица други здравословни проблеми.

 

Затова препоръката на педиатрите е гледане на телевизия не повече от 2 часа на ден и то далече от спалнята! 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ