Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане
Възглавницата ти е стара? Опасно е за здравето!

Възглавницата ти е стара? Опасно е за здравето!

Знаеш ли, че спането на стара възглавница може да причини главоболие, проблеми със съня, невъзможност да се концентрираш и раздразнителност?

Знаеш ли, че спането на стара възглавница може да причини главоболие, проблеми със съня, невъзможност да се концентрираш и раздразнителност?

Въпреки качеството на производството и материалите, от които са направени, възглавниците започват да губят добрите си характеристики след приблизително 3 години редовна употреба. След този срок, здравето ти е заплашено.

Какви проблеми причинява старата възглавница:

  • износеният пълнеж не оказва вече достатъчно опора на мускулите на врата, затова можеш да се будиш уморен и с болки във врата на сутринта;
  • старият пълнеж вече съдържа много алергени, причиняващи алергии, засилва симптомите на дихателните заболявания и създава нездравословна среда за сън;
  • средно използваме възглавницата по 8 часа на денонощие и така тя се просмуква с мъртва кожа и пот: отделяме около 200-300 мл. на нощ.

Затова експертите препоръчват да сменяш възглавницата си на всеки три години.

Вълна, памук, коприна или бамбук?

Когато избираме възглавница или завивка – материя, която ще докосва кожата ни всеки ден, ние предпочитаме естествени материали. Обикновено използваме вълна или памук, но кашмирът и коприната също са нежни към кожата и ни създават усещане към комфорт.

Естествените материали имат благотворен ефект върху здравето. Въпреки че бамбуковите фибри едва сега започват да навлизат в ежедневието ни, те превъзхождат досега споменатите материали в много отношения.  Изброените материи са горе-долу еднакво меки, но бамбукът е абсолютният победител, когато стане дума за абсорбaция на водата.

В продължение на много години, бамбукът е считан за строителен материали, а също е използван като храна. В текстилната индустрия намира приложение по различен начин от днес – в комбинация с тел е използван при изработка на корсети и други облекла, които е трябвало да са в определена форма. Бамбукът е използван и за изработка на традиционни за Китай облекла.

В сравнение с памука, бамбукът абсорбира до 60% повече вода, което е добра новина за всеки, който се поти много. Завивките и възглавниците от бамбукови фибри са подходящи за хора, които не могат да използват други естествени материали, защото имат алергии към тях. Бамбукът съдържа естествен антиалергичен и антибактериален агент, който поддържа свежи завивките и възглавниците, дори след дълга употреба, предотвратявайки задържането на неприятна миризма. Хора, чувствителни към вълна, нямат проблем с материи, изработени от бамбук.

Органичните и естествените характеристики на бамбука не дразнят кожата, което го прави много подходящ за хора с чувствителна кожа. Бамбуковите фибри имат и други бенефити, които трябва да се отбележат: отлична проветривост и естествена терморегулация. Когато е топло, бамбуковите фибри се разтягат и позволяват на кожата да диша. А щом стане студено, фибрите се свиват и запазват топлината на тялото. Точно затова бамбуковата завивка или възглавница винаги ще ти създават комфортни условия за сън, независимо от сезона и климатичните условия.

Не само с грижа за човека, но и за природата

Независимо от вида продукт, който купуваме, да се замислим за екологията също е важно. Затова екологичните материали и производствени методи са повече от добре дошли. Бамбукът е екологичен материал по няколко показателя, като се започне с растежа и производството.

Бамбуковите плантации се възстановяват сами, като тревата. Дори да отрежеш бамбуковите дървета, те ще пораснат отново много бързо – около 60 см. на ден. Също така те са много близки едно до друго и заемат много по-малка повърхност, отколкото, да речем, памука. Не се нуждаят от пестициди, което е много важно за защита на природата. Друг важен фактор е, че се нуждаят от значително по-малко количество вода, за да израснат, отколкото други растения (особено памукът е познат като растение, поглъщащо много вода).

Докато расте, бамбукът пречиства въздуха, като отделя 40% от новия кислород. Производството на целулоза от бамбук и накрая на текстилни фибри е допустимо, защото при него не се отделят вредни химикали. И накрая, след употреба – бамбуковите фибри са 100% разградими. 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ