Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Утрото наистина е по-мъдро от вечерта!

 

Хората отдавна са го казали: „Утрото е по-мъдро от вечерта!“. Но учените така и не го бяха доказали. До сега!

Наскоро изследователи от Университета Ланкастър достигнаха до категоричния извод, че сънят наистина ни помага да се справим с проблеми, за които не сме имали решение преди да се наспим. Но! Само, когато става дума за наистина сложни проблеми.

За да стигнат до това заключение, специалистите са провели изследване сред 61 възрастни души. Те са имали за задача да намерят отговор на по-трудни и по-лесни проблеми. Участниците в изследването били разделени на две групи. Едната трябвало да се справи със задачите веднага след сън, а другата в напълно будно състояние и прекарвайки време в мислене над проблема.

Резултатите били доста любопитни. Оказало се, че с лесните проблеми и двете групи се справили еднакво добре, но не и с трудните. Сложните задачи били решени именно от първата група. А според учените това е напълно основателно доказателство, че качественият сън ни помага да вземаме правилни решения по-лесно и подобрява изобретателността ни в трудни ситуации.

Винаги сме знаели, че сънят има дълбоко въздействие върху способността ни да бъдем креативни и да намираме нови решения на проблемите. А сега нашето проучване показа, че този ефект на съня е най-силно изразен, когато сме изправени пред по-сложни затруднения“ - споделя авторът на изследването - д-р Монаган.

Обяснението на този феномен е, че сънят ни помага да достигнем до информация, намираща се в мозъка, за която обаче първоначално не сме си спомнили. По този начин той подпомага откриването на по-различно решение на съответния проблем.

Но сънят е полезен и в много други отношения...

Освен че ни осигурява жизнено необходимата почивка, той подобрява и психическото ни здраве. Така, например, когато сме се наспали добре, сме склонни да гледаме по-ведро на живота и да се радваме на позитивно настроение.

От друга страна хроничното лишаване от сън или некачественият сън може да доведе до депресия и други психични разстройства.

Любопитен факт е, че добрият сън е предпоставка за по-щастлив брак. Според едно проучване съпругите, които имат проблеми със съня, са по-критични и взискателни към съпрузите си.

Доказано е и че едно от най-добрите средства за справяне със стреса е именно сънят! Той ни помага да се справим по-добре и по-лесно с работните предизвикателства през деня, а това води и до по-малко напрежение.

А всички тези данни са доказани и с проучване! Според него 85% от анкетираните признават, че когато не са спали достатъчно, това неминуемо се отразява зле на настроението им. 72% пък признават, че това оказва негативно въздействие на семейния им живот, а 68% заявяват, че безсънието пречи на социалния им живот.

Е, изводът от всичко това е само един – осигурете си качествен сън, за да си осигурите и качествен живот! 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ