ПРЕГЪРНИ ПРОМЯНАТА

Тествай матрака си

КОЛКО СТАР Е ТВОЯТ МАТРАК?

Ще споделим с теб някои интересни факти за него.
0-5 ГОДИНИ
 
5-7 ГОДИНИ
 
7-9 ГОДИНИ
 
9-10 ГОДИНИ
 

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТВОЯ МАТРАК ПРЕЗ ПЪРВИТЕ 5 ГОДИНИ?

 • ДО 5,2 кг.

  Тегло на излющената кожа от твоя матрак

 • До 1000

  Брой прахови акари, живеещи в твоя матрак

 • ДО 15.000

  Брой часове, които си спал на твоя матрак

 • СТРАХОТНО

  Ниво на опора, което твоят матрак ти предоставя

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТВОЯ МАТРАК В ПЕРИОДА МЕЖДУ 5-ТАТА И 7-МАТА ГОДИНА?

 • ДО 7,4 КГ.

  Тегло на излющената кожа от твоя матрак

 • ДО 10.000

  Брой прахови акари, живеещи в твоя матрак

 • ДО 20.000

  Брой часове, които си спал на твоя матрак

 • ДОБРО

  Ниво на опора, което твоят матрак ти предоставя

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТВОЯ МАТРАК В ПЕРИОДА МЕЖДУ 7-МАТА И 9-ТАТА ГОДИНА?

 • ДО 9,4 КГ.

  Тегло на излющената кожа от твоя матрак

 • ДО 1.000.000

  Брой прахови акари, живеещи в твоя матрак

 • ДО 28.000

  Брой часове, които си спал на твоя матрак

 • НИСКО

  Ниво на опора, което твоят матрак ти предоставя

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТВОЯ МАТРАК В ПЕРИОДА МЕЖДУ 9-ТАТА И 10-ТАТА ГОДИНА?

 • ДО 10,4 КГ.

  Тегло на излющената кожа от твоя матрак

 • ДО 10.000.000

  Брой прахови акари, живеещи в твоя матрак

 • ДО 30.000

  Брой часове, които си спал на твоя матрак

 • МНОГО НИСКО

  Ниво на опора, което твоят матрак ти предоставя

СМЕНЯЙ МАТРАКА СИ НА ВСЕКИ 10 ГОДИНИ

ПРЕГЪРНИ ПРОМЯНАТА

В Дормео® знаем колко важен е добрият сън през нощта. С времето обаче мястото, където се оттегляме, за да получим така нужната ни почивка, всъщност може да започне да ни причинява дискомфорт и да ни държи будни. Ето защо експертите по съня в Дормео® препоръчват смяната на матрака на всеки 10 години.

Не се страхувай - промяната може да бъде много хубаво нещо! Особено когато става въпрос за смяна на твоя стар, хлътнал и отдавна не осигуряващ опора матрак, пълен с прахови акари, с чисто нов. Той може да промени съня, здравето и живота ти, така че просто прегърни промяната!

Dormeo

ОСНОВНИ ПРИЧИНИ ДА СМЕНИШ ТВОЯ МАТРАК

СЪБУЖДАШ СЕ С БОЛКИ В ГЪРБА ИЛИ СЪС СКОВАНИ МУСКУЛИ

Хиропракторите са на едно мнение, че спането на стар матрак може да причини хронични болки в гърба. Можеш да се мяташ и въртиш през нощта, за да намериш по-подходяща позиция, или просто да се събуждаш скован и с болки.

Дормео® разработи матрака Ерго Комфорт, който разполага с уникален среден ергономичен слой, следващ точно извивките на гръбнака. Той се регулира спрямо твоите движения, което го превръща в един от най-удобните матраци, предоставящи максимална опора.

Разгледай матрак Ерго Комфорт
Dormeo

УСЕЩАШ ДВИЖЕНИЯТА НА ПАРТНЬОРА СИ ПО ВРЕМЕ НА СЪН

Да спите заедно е най-хубавото нещо. Дали?

Недей да губиш ценно време сън заради това, че се разбуждаш от движенията на партньора си на стария ви матрак. Не би трябвало да усещаш никакви движения през нощта. Недей да правиш компромиси със съня си и защото партньорът ти желае и предпочита друга степен на твърдост и опора.

Матрак Аймемори S от Дормео® предлага 8 различни нива на твърдост, като всяко от тях от своя страна също предлага 2 опции за поддръжка.

Разгледай матрак Аймемори S
Dormeo

ДОМ НА МИЛИОНИ ПРАХОВИ АКАРИ И АЛЕРГЕНИ

Кихането може да бъде причинено от стария ти матрак. Все пак ти не си единственият, който спи върху него.

Ако се появят нови алергии или алергиите и астмата, от които страдаш, се влошат, ти просто спиш с врага - милиони прахови акари и други алергени. Време е да се запознаеш с новия си матрак.

Всички матраци на Дормео® имат обработка CleanEffect® и предпазват от прахови акари, бактерии и микроби.

РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ МАТРАЦИ
Dormeo

СЪБУЖДАШ СЕ УМОРЕН

Резултатът от качествения сън е да се събуждаш отпочинал. Много хора търсят виновниците за това, че не спят добре, в проблеми на работа, стрес или кошмари. В много голям процент от случаите главната причина е старият, не изпълняващ вече функциите си матрак.

Въртиш ли се непрестанно? Събуждаш ли се уморен? Не бързай да сменяш работата си, смени хлътналия си и неравен матрак.

Матраци Дормео предоставят адаптивност и комфорт.

РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ МАТРАЦИ
Dormeo

НЕ ЗНАЕШ КОЙ МАТРАК Е НАЙ-ДОБЪР ЗА ТЕБ?

НИЕ МОЖЕМ ДА ТИ ПОМОГНЕМ ДА ОТКРИЕШ НАЙ-ДОБРИЯ ЗА ТЕБ МАТРАК.

Отговори на 5 кратки въпроса и се сдобий с най-подходящия за теб матрак, който ние ще ти препоръчаме на база на потребностите ти за сън. A сега го получаваш в комплект с Протектор за Матрак Фреш в съответния размер! Не важи за Сиена V3, Бебешки Матрак V2 и Детски Матрак Дормео Бейби. Повече за кампанията прочети тук!

НАМЕРИ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ ЗА ТЕБ МАТРАК
Dormeo

КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА СМЕНЯШ МАТРАКА СИ?

 

Продължителността на живота на един матрак зависи от материалите, от които е изработен, от размерите и формата на тялото ти, както и от начина ти на живот. Но рано или късно всеки матрак загубва своите основни функции за осигуряване на опора и комфорт, освобождаване на напрежението и поддържане на хигиенична среда на сън. През годините всеки матрак акумулира в себе си и прахови акари, мъртва кожа, плесен, прах и полени, поставяйки те под риск да развиеш или да влошиш алергиите си. Дори и да се грижиш по най-добрия начин за твоя матрак, ти препоръчваме да го сменяш на всеки 7-10 години.

ТВОЯТ МАТРАК ПОКАЗВА ЛИ ПРИЗНАЦИ НА ЗАХАБЯВАНЕ И КЪСАНЕ?

 

Някои стари матраци са много добри в това да скриват недостатъците си. Така че бъди нащрек. Матракът обикновено хлътва по средата или в краищата. Тази деформация се появява, когато по повърхността се появяват вдлъбнатини от годините, в които е поемал тежестта на тялото ти. Появяват се подутини или става асиметричен - ако някоя от страните е по-ниска, по-мека, по-твърда или по-неравна, това е знак, че матракът ти е в лошо състояние. Понякога хлътването и асиметрията може да не се виждат с просто око, затова те съветваме да използваш ролетка, за да разбереш дали наистина е деформиран.

ТВОЯТ МАТРАК ДЪРЖИ ЛИ ПАРТНЬОРА ТИ БУДЕН?

 

Не съществува един-единствен матрак, който да удовлетворява нуждите на всички ни, тъй като всички имаме различни потребности, а да спиш с партньор до себе си е поредното предизвикателство за нас. За щастие, някои матраци разполагат с двойно ядро за персонализирана адаптация, за да осигури комфорт и опора и за двама ви. Тези матраци също значително намаляват пренасянето на движението, като така се предотвратява събуждането при движение от страна на партньора. Ако партньорът ти се върти, ако губи тегло или обратното или има болки сутрин, определено е време да се сдобиеш именно с такъв матрак.

КАКВИ СА РИСКОВЕТЕ ЗА ЗДРАВЕТО ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СТАР МАТРАК?

 

Спането на стар матрак има и физически, и психологически негативни ефекти. В по-висок риск си да страдаш от болки във врата или гърба, скованост в мускулите, сънливост и промени в настроението. Рискуваш да развиеш и такива сериозни състояния като различни сърдечни проблеми, отслабване на имунната система, наднормено тегло, депресия и списъкът продължава до безкрай. Ако спиш на стар матрак, е само въпрос на време някое от тези състояния да станат реалност, така че по-добре не се колебай, а инвестирай в нов матрак и в здравето си.

ИЗБЕРИ СВОЯ НОВ МАТРАК

 
Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 56