Клуб 5
0
0,00 лв.
Losd fsdf sd
Твоята количка е празна!

Как да полагате грижи за матрака си?

Също като апартамента, колата и дрехите ни, матраците се нуждаят от специална грижа. Ако забравите за това и не успеете да отделите нужното време и внимание, матракът ви лесно може да изгуби положителните си характеристики. Тогава кой е най-добрият начин да поддържате матрака си? Ето 10 насоки как да се грижите за матрака си.

Също като апартамента, колата и дрехите ни, матраците се нуждаят от специална грижа. Ако забравите за това и не успеете да отделите нужното време и внимание, матракът ви лесно може да изгуби положителните си характеристики. Тогава кой е най-добрият начин да поддържате матрака си?

Ето 10 насоки как да се грижите за матрака си.

1. Преди употреба внимателно прочетете указанията на производителя

Ако се придържате към указанията и препоръките на производителя, може да сте убедени, че полагате възможно най-добрата грижа за матрака си и ще спите на него удобно в продължение на много, много години.

2. Уверете се, че подматрачната рамка и матракът са правилно монтирани

Убедете се, че матракът и рамката са правилно монтирани. Неправилното им поставяне може да увреди матрака ви. Ако се притеснявате, че не знаете как точно да монтирате матрака и рамката, потърсете съвет от консултантите ни.

3. Не махайте етикетите

Информацията върху етикета може да бъде доста полезна. Етикетът е средството за идентификация на матрака ви, което се използва, за да се приложи гаранцията, затова не го махайте от леглото.

4. Използвайте правилната подматрачна рамка

Избягвайте да използвате матрака си върху метални пружини за легло, върху повърхности с широки ленти и върху плътна основа без отвори. Тези основи не са подходящи, защото могат да предизвикат задържането на влага и да доведат до образуването на мухъл. Винаги използвайте дървена решетъчна рамка, която позволява непрекъснатото движение на въздух през матрака, защото това ще го предпази и поддържа добре проветрен. Препоръчваме ви да използвате подматрачната рамка Дормео.

5. Използвайте протектор за матрак

Висококачественият протектор, който може да се пере, е идеален начин за осигуряване на чистота и дълъг живот на матрака. Протекторът за матрак защитава от прах, алергени и влага. Препоръчваме протектор за матрак Дормео. Предлага се в следните разновидности: памучен, водоустойчив и антиалергичен.

6. Въртете матрака

От време на време, особено през първите 6 месеца, въртете матрака така, че частта, на която сте слагали главата си, да стане място за краката ви. В Дормео препоръчваме от време на време да изправяте матрака, защото това спомага за оптимално стабилизиране на пълнежа.

7. Осигурявайте правилна проветривост в спалнята и около матрака

Препоръчително е да проветрявате спалнята и матрака всяка седмица (дори всеки ден). Когато проветрявате матрака, махайте чаршафите. Това ще спре задържането на влага в матрака и ще предотврати развитието на неприятни миризми и мухъл.

8. Не използвайте течни вещества за почистване на матрака

Материалът на вашия матрак може да бъде увреден от използването на течни почистващи препрати или гладене. Същото се отнася и до силните химически препарати. Препоръчително е да почиствате матрака от време на време, като използвате обикновена прахосмукачка (класически тип, а не с функция за пране).

9. Матракът не е трамплин

Не позволявайте на децата си да скачат върху матрака. Въпреки че матраците Дормео са произведени от издръжливи материали, скачането върху тях може да увреди и дори да счупи подматрачната рамка.

10. Никога не сгъвайте матрака

Никога не огъвайте или сгъвайте матрака, когато искате да го местите или да го почистите, защото това може да причини сериозни щети. Не сядайте в краищата на матрака, а в средата му.

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 56