Клуб 5
0
0,00 лв.
Losd fsdf sd
Твоята количка е празна!

Колко е важно да избереш правилния матрак

Замисляли ли сте се колко време прекарвате в леглото? Ще повярвате ли, че отговорът е: приблизително една трета от целия ви живот! Затова е много важно да прекарвате това време, като спите върху удобен и висококачествен матрак

Замисляли ли сте се колко време прекарвате в леглото? Ще повярвате ли, че отговорът е: приблизително една трета от целия ви живот!

Затова е много важно да прекарвате това време, като спите върху удобен и висококачествен матрак.

Какво прави един матрак качествен?

Ежедневно сте изложени на множество форми на стрес и напрежение и затова е от изключително значение, дали тялото ви да може да отпочива достатъчно и да се възстановява по време на сън.

Това става само върху матрак, който:

 • Идеално се адаптира към индивидуалната форма на тялото
 • Осигурява опора на точното място
 • Избягва оказването на натиск върху контактните точки
 • Диша добре и отвежда влагата далече от тялото
 • Има защита срещу прахови акари
 • Предлага максимален отдих и почивка

Какво става, ако матракът е с по-ниско качество или е твърде стар?

В подобна ситуация е възможно да възникнат следните проблеми:

 • Безсъние
 • Раздразнителност
 • Липса на концентрация
 • Мятане и въртене в леглото
 • Болка в гръбначната област, долната част на гърба и врата
 • На лицето ви ще е изписана липсата на сън
 • Около очите ви ще се образуват бръчки
 • Ще се будите уморени и изтощени

Накратко, ако не спите добре, това ще си личи през целия ден. Обикновено не може да си „наваксате” пропуснатия сън през уикендите. Общото количество време, прекарано в спане, не може да се счита за равностойно на количеството качествен сън, от който се нуждае тялото ви.

След като тялото ви е издържало определен период от време без достатъчно качествен сън, се проявяват следните проблеми:

 • Намалена продуктивност и свързаните с това проблеми с работата
 • Незадоволително свободно време, прекарано със семейството и приятелите
 • Обща ленивост
 • По-голяма трудност при спортните дейности
 • Натрупване на тегло и по-бързо остаряване
 • В дългосрочен план води до общо чувство на неудовлетвореност и по-малко радост от живота

Знаехте ли това?

Ако откривате себе си в това описание, то тогава най-вероятно сте избрали погрешният матрак или матракът ви е твърде стар и трябва да се подмени. Вижте как може да направите разлика между добър и лош матрак.

Какво трябва да вземете под внимание, когато избирате нов матрак

Изборът на нов матрак не е толкова лесно решение. Днес пазарът предлага различни видове матраци, от които може да избирате (най-съвременните матраци, направени от различни видове обработена пяна или латекс, водни легла и мн. др.), чиито цени варират значително (не винаги в зависимост от качеството на леглото обаче).

Преди да закупите нов матрак, ние ви препоръчваме да проверите, дали може да отговорите положително на всеки един от следните въпроси.

1. Матракът оказва ли правилна опора на гръбнака и всички части на тялото ви?

Добрият матрак предлага защита срещу проблеми в областта на гръбнака: най-вече врата и областта на гърба. Той трябва да предотвратява появата на болка и напрежение в тялото.

Когато избирате матрак, проверете дали материалите, от които е направен, са достатъчно еластични, за да се регулират спрямо гръбнака и тялото ви и да ги поддържат в ергономична позиция.

Правилно избраните материали, които са използвани при производството на матраците Дормео, оказват опора на тялото на точните места и предотвратяват болките в гърба, врата и бедрата. Може да избирате между множество комбинации от по-твърди и по-меки материали, за да сте сигурни, че имате матрак, който поддържа тялото ви в правилната и здравословна позиция.

2. Матракът напълно ли се адаптира към формата и тежестта на тялото ви (анатомичен или ортопедичен е)?

За добър сън вечер се нуждаем от матрак, който ни оказва правилна опора и освобождава натоварването върху мускулите и гръбнака. Това означава, че матракът трябва да може да се адаптира към всяка част на тялото, позволявайки ви да спите по-добре, защото няма повече да се въртите и мятате по време на сън, опитвайки се да намерите удобна поза. Добрият матрак гарантира, че натоварването е равномерно разпределено по цялото тяло.

Матраците Дормео са изключително удобни и създадени за нуждите на съвременния човек. Ядрото на матраците е направено от най-добрите материали, които напълно се приспособяват към тялото ви по време на сън.

3. Матракът хипоалергичен ли е (защитава ли ви от прахови акари, гъбички и бактерии)?

Отчита се непрестанно увеличаване на броя на хората, страдащи от алергии. Един от най-често срещаните причинители на алергии, който се намира в домовете ни, без съмнение, са праховите акари.

Основното място, на което се откриват акарите в дома ни, са матраците в спалните, защото те предлагат идеални условия за размножаване: топлина, влага и храна.

Изследванията сочат, че обикновеният двугодишен матрак съдържа около 2 милиона прахови акари – както живи, така и мъртви. Всеки път, в който се завъртите върху матрака, вие създавате облак от прах, който предизвиква алергични симптоми (запушен нос, кихане, сълзящи очи и др.). Трябва да изберете матрак, който е защитен срещу тях.

Матраците Дормео защитават здравето ви от прахови акари, бактерии и гъбички, защото всички покрития за матраците са преминали през системата САНИТАЙЗД. Тази световно призната технологична процедура защитава тъканите от прахови акари, бактерии и гъбички. Матраците Дормео се препоръчват най-вече за хора, страдащи от астма или алергии.

4. Матракът осигурява ли добра проветривост, която да гарантира идеална циркулация на топлина и въздух?

Телата ни освобождават много влага, докато спим, затова е изключително важно матракът да може да регулира топлината и влагата. Сърцевината на матрака трябва да предоставя максимална циркулация на въздух, за да контролира влагата и да избягва навлажняването. Телата ни се нуждаят от допълнително енергия, за да останат топли или студени върху мокър матрак, което води до некачествен сън.

Идеалната вентилация е основата за добрия сън и за дългия живот на матрака. Различните материали, използвани в производството на матраците Дормео, са изключително леки и дишат добре. Екосел, Талалай, Ултралатекс … всички те имат уникални клетъчни характеристики, които позволяват на въздуха да циркулира и да отстранява излишната влага. Така матракът ви остава сух и всяка вечер лягате върху свеж матрак.

Използването на подматрачна рамка е необходимо за добрата проветривост на матрака, така влагата, образувана по време на сън, ще се отстранява своевременно.

5. Матракът защитен ли е от натрупването на прах и статично електричество?

Когато избирате матрак, трябва да сте сигурни, че той ще ви защитава срещу праха, акумулиращ се поради натрупването на статично електричество. Електромагнитният смог се причинява от различни предмети, които излъчват електромагнитни вълни: телевизори, радиоприемници, електрически жици, електрически контакти. Материи с въглеродни нишки, вплетени в покритието на матрака, предотвратяват проникването на електромагнитните вълни.

Покритията на повечето от матраците Дормео са снабдени с въглерод (Резистат), поради което спират натрупването на статично електричество. Процесът на запълване с Резистат предотвратява неприятните искри, причинявани от статичното електричество, спира натрупването на прах и предпазва от прахови акари.

6. Матракът безопасен ли е за околната среда (направен ли е от материали, които са безвредни за хората и природата)?

Производството на множество модерни материали причинява допълнителни вреди върху околната среда с изпускането на различни вещества, които имат негативно въздействие върху здравето на хората. Затова, когато избирате матрак, е важно да вземете под внимание, дали е сертифициран като отговарящ на екологичните стандарти.

Матраците Дормео са направени от високотехнологични и безвредни за околната среда материали, които могат да се рециклират. Ние непрекъснато подобряваме материалите, които използваме, за да могат продуктите ни и производството им да осигуряват по-чиста околна среда и планета. Всички наши матраци носят етикет Oeko-Tex, който гарантира, че отговарят на строгите екологични стандарти в текстилната индустрия.

7. Търговецът предлага ли многогодишна гаранция за матрака (такава, която да включва ядрото на матрака, а не само покритието му)?

Гаранцията за ядрото на матрака ви гарантира, че търговецът е задължен да подмени матрака, ако възникне някакъв проблем. Тъй като 10 години са много дълъг период, един търговец трябва да има много стабилни доказателства, че продуктът, който продава, е с толкова добро качество, за да може да си позволи да дава такава гаранция. Подобна гаранция, разбира се, е доказателство за високото качество на продукта.

Всички матраци Дормео имат дълги години гаранция, която е приложима към ядрото на матрака. Получавате 6, 12, или 15 години гаранция за ядрото на матрака ви, в зависимост от вида му: покритието е с гаранция от 1 година. Ако забележите нежелани промени по време на гаранционния срок, нашите консултанти ще ви помогнат да решите проблема или ще подменят матрака с нов, ако се налага.

8. Матракът предлага ли най-добрата цена в този клас?

Преди да вземете окончателно решение за вида матрак, който ще закупите, проучете тези характеристики и ги сравнете с характеристиките на друг матрак от същия клас. Ще забележите, че матраците със сходни характеристики могат значително да се различават, когато стане дума за цена, в зависимост от търговеца или търговската марка.

В Дормео винаги сме гарантирали, че съществува добра връзка между качество и цена на нашите матраци. Това означава, че предлагаме на разумна цена революционни висококачествени матраци с много специфични характеристики, които много други (по-скъпи) матраци на пазара не предлагат.

9. Може ли да върнете матрака си безплатно, ако не е подходящ за вас?

Може да се случи да изберете и купите матрак, който се предлага на пазара в България и след това да установите, че той не отговаря на очакванията ви за комфорт. Затова е изключително важно търговецът да ви предложи безплатен тестов период за матрака. Това означава, че ще може да върнете матрака безплатно, без да давате обяснения, ако през тестовия период сметнете, че той не е подходящ за вас.

В Дормео ви предлагаме да се възползвате от възможността да използвате избраният матрак в продължение на 30 дни. Ако матракът Дормео не отговаря на очакванията ви, може да го върнете, а ние ще възстановим парите ви, без да задаваме въпроси.

10. Търговецът предлага ли ви пълна услуга, помощ и съвет?

Вземането на правилно решение, проблемите с доставката, начина на плащане, условията за връщане на продукта... всички тези подробности могат да превърнат купуването на матрак в кошмар, ако не получите нужното качество на обслужване.

Купете матрак от там, където търговецът предлага полезни услуги и продукти: лесни процедури за поръчка, разнообразни методи на плащане, които са удобни за клиентите, лична доставка, подходящи условия за връщане на продукта, както и предоставяне на компетентна помощ и съвет.

В Дормео ценим нашите клиенти и сме загрижени за тяхната удовлетвореност. Матраците могат да се плащат на вноски, доставяме ги до дома ви, вземаме ги и ги връщаме обратно безплатно, ако матракът не отговаря на очакванията ви. Отговаряме на въпросите ви и ви предлагаме съвети на телефон 02/ 81 851 79. За нас е удоволствие да ви помогнем.

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 56