Клуб 5
0
0,00 лв.
Losd fsdf sd
Твоята количка е празна!

Как да изберете правилния матрак?

Когато настъпи моментът да купите нов матрак, бързо установявате, че пазарът е наводнен от огромно разнообразие. Някои матраци са сходни, други са напълно различни. Някои имат пружини, други са направени от латекс, а трети от Мемори пяна. Въпреки всичко това, единственото, което ни интересува, е да получим спокоен, отпускащ и ободряващ сън. За да ви е по-лесно да откриете подходящия за вас матрак, ние изготвихме насоки, които може да използвате при покупката на матраците Дормео. Пригответе се за страхотен сън!

Когато настъпи моментът да купите нов матрак, бързо установявате, че пазарът е наводнен от огромно разнообразие. Някои матраци са сходни, други са напълно различни. Някои имат пружини, други са направени от латекс, а трети от Мемори пяна. Въпреки всичко това, единственото, което ни интересува, е да получим спокоен, отпускащ и ободряващ сън.

Матраците Дормео са направени от специално избрани, безвредни за околната среда материали, които са създадени според нуждите на съвременния човек. Може да избирате между седем модела матраци, които се отличават с високото си качество и достъпност. Матраците Дормео комбинират модерните технологии с най-високите стандарти за качество, като осигуряват дълги години спокоен и освежаващ сън.

За да ви е по-лесно да откриете подходящия за вас матрак, ние изготвихме насоки, които може да използвате при покупката на матраците Дормео. Пригответе се за страхотен сън!

Какво трябва да бъде взето под внимание, когато избирате матрак?

Преди да решите да закупите нов матрак, трябва да имате предвид нуждите и навиците си по време на сън. Съветваме ви да започнете да отговаряте на следните въпроси (ако вие и партньорът ви спите на един и същ матрак, трябва да отговорите на тези въпроси заедно):

 • В каква поза спите?
 • Върху мек или твърд матрак обичате да спите?
 • Имате ли проблеми с врата и гърба?
 • Искате ли матрак, който е основно произведен от естествени материали?
 • Алергични ли сте към прах и/или акари?
 • Често ли се потите по време на сън?

На следващите страници ще откриете нашите препоръки при избор на правилния матрак за вашите нужди. Все пак, ние ви препоръчваме да използвате търсачката за продукти на Дормео, която ще ви съдейства при избора на идеалното легло.

Избор на матрак според позата ви по време на сън

Когато избираме матрак, много рядко вземаме под внимание обичайната си поза по време на сън, но тя е съществено важен фактор. Различните пози оказват различен натиск върху частите на тялото, поради което трябва да направим избора си в зависимост от обичайната поза, в която спим.

Ако обичайно спите по гръб …

нуждаете се от по-твърдо легло. В тази поза тежестта на тялото се разпределя по цялото легло, но гръбнакът се нуждае от стабилна опора.

Дормео препоръчва:

 • Комфорт: ортопедичен матрак, произведен от твърда Екосел пяна
 • Соя: най-твърдият матрак, произведен от Екосел пяна, с добавка от екстракт от Соя
Ако обичайно спите по корем …

изберете средно мек матрак, който се регулира според формата на тялото и разпределението на тежестта. Подходящият матрак за вас е този, при който мекотата и твърдостта са внимателно комбинирани, за да осигурят удобство, но и идеална опора за гръбнака ви.

Дормео препоръчва:

 • Мемори 2+12: произведен от Екосел и мека Мемори пяна
 • Мемори 2+12 Силвър Плюс: произведен от твърд Екосел и мека Мемори пяна, с добавени сребърни нишки - очаквайте скоро
 • Талалай: удобен матрак, произведен от висококачествен и естествен Талалай латекс
Ако обичайно спите настрани …

изберете най-мекият матрак, за да предпазите раменете, бедрата и глезените си. Спането върху много твърд матрак може да попречи на кръвообръщението и да ви кара да се въртите, дори да се будите нощем.

Дормео препоръчва:

 • Талалай: произведен от висококачествен и естествен Талалай латекс
 • Мемори 6+14:произведен от твърд Екосел и дебел слой Мемори пяна
Ако обичайно спите в комбинация от различни пози …

съветваме ви да изберете мек до средно твърд матрак, който е нежен към издадените части на тялото (раменете, бедрата, коленете и т.н.). Обърнете специално внимание на предпочитанията си и изберете степента на мекота, която най-добре отговаря на нуждите ви.

Дормео препоръчва:

 • Мемори 2+12: произведен от твърд Екосел и мека Мемори пяна
 • Мемори 2+12 Силвър Плюс: произведен от Екосел и Мемори пяна, с добавени сребърни нишки в покритието

Избор на матрак според твърдостта му

Този важен критерий при избора на матрак е сходен с предходния и е свързан с вашите лични предпочитания за по-мек или по-твърд матрак.

Ако предпочитате по-стегнат и по-твърд матрак …

изберете по-твърди материали, които са и леки, като Екосел например. Този високотехнологичен материал предлага пълна опора за гръбнака, като същевременно „диша” добре, осигурявайки ви целия комфорт, от който се нуждаете по време на сън.

Дормео препоръчва:

 • Комфорт: ортопедичен матрак, произведен от твърда Екосел пяна
 • Соя: най-твърдият матрак, произведен от Екосел пяна, с добавен екстракт от Соя
Ако предпочитате средно твърд матрак с повече мекост …

изберете матрак, произведен от Екосел с добавен слой от по-мек материал, който нежно ще обгърне тялото ви в комфорт и топлина. Най-добрият избор на пазара е чувствителната на топлина, напълно гъвкава Мемори пяна, която има положително въздействие върху тялото, облекчава болките в гърба и придава чувство на безтегловност.

Дормео препоръчва:

 • Мемори 2+12: произведен от Екосел и мека Мемори пяна
 • Мемори 2+12 Силвър Плюс: матрак с три обособени зони в сърцевината, произведен от Екосел и удобна и мека Мемори пяна, с добавени сребърни нишки в покритието
Ако предпочитате мек матрак …

изберете матрак с дебел слой Мемори пяна или с изключително мек и гъвкав, естествен Талалай латекс.

Дормео препоръчва:

 • Талалай: произведен от висококачествен и естествен Талалай латекс в допълнение към Екосел пяна
 • Мемори 6+14: произведен от твърд Екосел и дебел слой Мемори пяна

Избор на матрак според проблемите в гърба

Ако страдате от болки в гърба, трябва да изберете подходящият матрак със съдействието на лекаря ви. Въпреки това, ние сме подготвили някои общи насоки, които вземат под внимание някои от най-често срещаните проблеми.

Ако страдате от болки в долната част на гърба …

изберете твърдо легло, което оказва опора на гръбначния ви стълб в правилната ергономична поза. Правилният избор за вас е матрак, който е с висока ортопедична оценка.

Дормео препоръчва:

 • Соя: най-твърдият матрак, произведен от Екосел пяна с добавен екстракт от Соя
 • Комфорт: ортопедичен матрак, произведен от твърда Екосел пяна
 • Мемори 2+12: произведен от твърд Екосел и мека Мемори пяна
 • Мемори 2+12 Силвър:матрак с три обособени зони в сърцевината, произведен от Екосел и Мемори пяна, с добавени сребърни нишки в покритието

Ако често страдате от болки в ставите и костната структура …

Изберете матрак с три обособени зони в сърцевината, който се регулира според тежестта и формата на 3-те основни части на тялото.

 • Първата зона оказва опора за по-леките части на тялото, затова тази част на матрака е по-мека и по-анатомична
 • Централната зона оказва опора на торса, тъй като там е концентрирана голяма част от теглото, тя е по-твърда и по-ортопедична от другите две зони, защото трябва да осигурява оптимална опора на торса
 • Третата зона оказва опора на краката и е сходна по твърдост с първата зона, тя е по-мека и удобна, облекчава болката в прасците и петите

Дормео препоръчва:

 • Мемори 2+12 Силвър:средно твърд матрак с три обособени зони в сърцевината, произведен от Екосел и Мемори пяна, с добавени сребърни нишки

Избор на матрак, ако сте почитатели на естествените материали

Ако искате да спите върху матрак, произведен от естествени материали, изберете такъв, който има положително влияние върху здравето ви. Понякога съчетаването на естествени и изкуствени материали, позволява постигането на най-добрите резултати. В Дормео работим усилено, за да ви осигурим идеалната комбинация от материали, които ще ви гарантират изключителен комфорт и здрав сън, но не спираме да мислим и за опазването на околната среда. Всички материали, използвани при производството на матраците Дормео, могат да бъдат рециклирани!

Дормео препоръчва:

 • Талалай: произведен от висококачествен и естествен Талалай латекс
 • Соя: най-твърдият матрак, произведен от Екосел пяна, с добавен екстракт от Соя

Избор на матрак, ако често се потите по време на сън

Обилното потене по време на сън е неудобство за много хора. Може да получите облекчение от матрак, който спомага за регулирането на потенето и има антибактериални характеристики.

 • добавените сребърни нишки в матрака спомагат за регулиране на температурата, като абсорбират и освобождават образуваната от човешкото тяло топлина, те имат антибактериални характеристики и предотвратяват образуването на неприятни миризми

Дормео препоръчва:

 • Мемори 2+12 Силвър Плюс: матрак с три обособени зони в сърцевината, произведен от Екосел и Мемори пяна, с добавено сребро в покритието

Избор на матрак, ако страдате от алергии

Всички матраци Дормео са защитени от прах и прахови акари чрез една или повече системи за защита:

 • импрегниращата система САНИТАЙЗД е световно призната технология, която защитава материята от развитието на микроорганизми. Матраците Дормео имат дългосрочна защита срещу прахови акари, бактерии и гъбички, за да се предостави максимална защита от алергични реакции.
 • С помощта на добавените въглеродни нишки, системата Резистат освобождава натрупаното статично електричество, така матракът става и негостоприемен към прахови акари. Резистат защитата предотвратява натрупването на прах и подобрява общото ви здравословно състояние.
 • Поради структура си, материалите, използвани при производството на матраците Дормео, са устойчиви на размножаването на праховите акари.

Може да разгледате различните матраци Дормео, като натиснете тук, където ще откриете подробно описание за всички налични продукти.

Искате да си купите нова възглавница, но не знаете каква точно? Натиснете тук, за да видите нашите препоръки: „Как да изберете правилната възглавница”. За съдействие при избора на правилния вид подматрачна рамка, не пренебрегвайте насоките: „Как да изберете правилната подматрачна рамка”...

За да обзаведете напълно леглото си и за да създадете приятна среда за спане, ние ви каним да разгледате разноцветните ни одеяла, олекотени завивки и покривала за легло. Не пренебрегвайте и модерните ни и привлекателни чаршафи, които със сигурност ще впечатлят дори и най-взискателните клиенти!

Ако все още имате въпроси, звъннете на телефон 02/ 81 851 79, на който консултантите на Дормеo ще се радват да ви помогнат при избора на продукт, отговарящ идеално на вашите нужди.

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 56