Клуб 5
0
0,00 лв.
Losd fsdf sd
Твоята количка е празна!

Мемори пяна: за невероятно усещане по време на сън

Вероятно вече сте чували за Мемори пяната - революционен материал, който, поради изключителните си характеристики, се използва при производството на множество продукти. Вече можем да я открием в обувки, седалки за коли, дори и в бельото, но най-често се употребява в производството на матраци.

Първоначално Мемори пяната е създадена във връзка с космическите полети – сега тя е най-известният материал, използван в продуктите за сън.

Историята на Мемори пяната започва неотдавна… В началото на 70-те изследователският център на НАСА създава материали, които да защитават астронавтите от гравитационните сили по време на излитане. Ключът на успеха им се крие във високотехнологичен материал - вискоеластична Мемори пяна, която може да се адаптира към формата на тялото, но след освобождаване на налягането, възвръща напълно първоначалната си форма.

От космическите кораби до леглото ни

Поради положителния ефект, който Мемори пяната оказва при облекчаване на налягането от гравитационните сили, тя не след дълго започва да се използва в медицинското лечение на приковани към леглото пациенти, за да се облекчи натоварването върху раните и телата им. Изключителните характеристики на Мемори пяната водят до бързото й приложение за ежедневни цели. Днес тя основно се използва за подобряване на съня и качеството на живот на хората.

Мемори пяната ви дава усещането, че сте в безтегловност и обвива тялото ви в комфорт

В Дормео в продължение на много години се фокусираме върху усилията си да развиваме матраците, произведени от Мемори пяна. За да можем да гарантираме на клиентите ни висококачествен сън и оптимален комфорт, ние създадохме удобна Мемори пяна, която равномерно разпределя тежестта на тялото върху дадена повърхност.

Един матрак с ядро от Мемори пяна напълно се адаптира към формата на тялото ви и температурата му, като освобождава натрупаното напрежение. Липсата на напрежение върху тялото подобрява кръвообращението, телесните течности могат да се движат свободно, без да оказват налягане върху капилярите. Матракът от Мемори пяна е напълно подходящ за хора, страдащи от болки в долната част на гърба, врата и бедрата. Тя има успокояващ ефект при бременните жени и при хора, които имат проблеми със съня, причинени от въртене и мятане в леглото нощем.

Мемори пяната се адаптира към формата на тялото ви и температурата ви: сякаш спите върху облак!

Мемори пяната е направена от вискоеластична пяна с отворена клетъчна структура. За разлика от другите видове пяна, тя има по-висока плътност и е по-чувствителна на температура.

Уникалната структура на Мемори пяната спомага тя идеално да се адаптира спрямо формата и тежестта на тялото. Когато натискът се прекрати, Мемори пяната бавно възстановява напълно първоначалната си форма.

Мемори пяната реагира и на телесната температура, така че по време на сън не усещате повърхността на матрака, а се чувствате увити в пашкул от комфорт.

Мемори пяната, в комбинация с твърди материали, гарантира идеална основа за спане

Мемори пяната е твърде мека и не е напълно подходяща за цялостна структура на матрака. По тази причина се добавят по-твърди материали, които да осигуряват опора за тялото и да гарантират ергономична позиция на гръбнака. Обикновено този материал е гъвкав, здрав Екосел.

Мемори пяната е използвана в някои матраци Дормео

В гамата продукти Дормео, които предлагаме на българския пазар, има 5 матрака с различна дебелина на вложената в тях Мемори пяна:

По-тънък 2 см слой Мемори пяна

  • Мемори 2+12 има 2 см слой Мемори пяна, добавен върху 12 см ядро от твърд Екосел. Този средно твърд матрак на Дормео е изключително подходящ за хора, които предпочитат малко по-твърд матрак или за тези, които страдат от проблеми с гърба. Разгледайте го, като натиснете тук.
  • Мемори 2+12 Силвър Плюс също предлага 2 см слой Мемори пяна, добавен върху 12 см твърд Екосел. Този матрак е средно твърд, но разполага с три обособени зони в ядрото, което осигурява допълнителна опора за тялото ви. Добавените в покритието на матрака сребърни нишки, регулират потенето и правят невъзможно развитието на бактерии. Очаквайте скоро.

Среден вариант от 3,5 см Мемори пяна

  • За онези, които искат да изпробват предимствата на Мемори пяната върху настоящите си матраци, създадохме Дормео Риню, 3.5 см - топ-матрак, направен изцяло от Мемори пяна. Този удобен допълнителен матрак с подвижен калъф освежава твърдите и износени матраци и ви осигурява всички предимства на спането върху Мемори пяна. Заедно с него получавате подарък: възглавница от Мемори пяна! Разгледайте го, като натиснете тук.

Много дебел 6 см слой от Мемори пяна

Мемори 6+14 е луксозен матрак, който ви дава 6 см слой от Мемори пяна. Ако искате да се възползвате напълно от положителните характеристики на този материал, то тогава това е идеалният матрак за вас! Този матрак ви дава усещането за безтегловност и комфорт, докато основното ядро от 14 см Екосел, предоставя на гръбнака ви правилната опора. Матракът Мемори 6+14 се предлага само онлайн. Очаквайте скоро.

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 56